SON DAKİKA
hava
Google News

İLİÇ KOMİSYONU; “SORU İŞARETİ KALMAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2024 - 13:00

/ 343 views kez okundu.
reklam
İLİÇ KOMİSYONU; “SORU İŞARETİ KALMAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”
reklam

13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan’ın İliç ilçesi Çöpler Altın madeni sahası liç yığın alanında toprak kayması sonucu göçük altında kalan 9 işçiden kalan 5 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Meydana gelen kazanın detaylarını araştırmak ve bundan sonra bu ve buna benzer kazaların önlenmesi amacıyla TBMM’de oluşturulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu kaza alanını yerinde incelemek üzere Erzincan’a geldi. Aralarında Erzincan Milletvekilleri Mustafa Sarıgül ve Süleyman Karaman’ın da bulunduğu 22 kişilik komisyon ilk olarak Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Valilik önünde bir basın açıklamasında bulunan Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu şu ifadelere yer verdi; “Komisyon 22 milletvekilinden oluşuyor. Komisyonda başkanlık divanında da AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi temsil ediliyor. Yani komisyon aslında olabildiğince bu anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin genel milletvekilliği ve grup oranlarını temsil eden bir komisyondur. Yine komisyonumuzda Erzincan Milletvekillerimiz Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül’de bulunuyor. Onlar Erzincan’da olmaları dolayısıyla komisyonunuzda hassaten farklı bir noktadalar. Kaza derinden Türkiye’yi üzdü. Kaza sonrası bakanlarımız ilgili kamu kuruluşlarımız bölgedeydi. Valimiz ekibiyle beraber bölgedeydi. Arama çalışmaları, tarama çalışmaları devam etti ve devam ediyor. Şu ana kadar 4 kardeşimizin cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 5 kardeşimizle ilgili de arama çalışmaları devam ediyor. Temenni ediyoruz kısa sürede onlara da ulaşılır.

SORU İŞARETİ KALMAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

Şu ana kadar Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığımızı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızı dinledik. Bunun dışında AFAD’tan bölgedeki arama ve tarama çalışmaları konusunda bilgi aldık. Yine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden Suların kirlenmesinin önlenmesiyle ilgili tedbirler konusunda bilgi aldık. Bölgede incelemeler yaptıktan sonra, bundan sonraki takvimimizde ilgili üniversiteleri, akademi dünyasını, bu konuda çalışan bilim insanlarını dinleyeceğiz. Bu konuyla ilgili sivil toplum kurum kuruşlarını dinleyeceğiz. Olabildiğince geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde çalışacağız. Herkesi mümkün olduğunca dinleyeceğiz. Çünkü komisyonumuzun kuruluş amacı bu kazadaki ihmal sürecini araştırmak ama onun kadar önemli bir konuda bundan sonra bu tür kazalar olmaması için atılması gereken tedbirleri, atılması gereken adımları tespit etmek olacak. Tabii ki komisyonumuzun bir amacı daha var. Altın madenciliği konusudur. Hassas bir konu. Önce insan, önce çevre sonra madencilik anlayışıyla güvenilir ve sürdürülebilir bir altın madenciliği politikasıdır. Bir madencilik mimarisi nasıl kurgulanabilir? Bu konuda da fikirlerimizi, yaptığımız çalışmalar sonucunda oluşan kanaatleri raporumuza derç edeceğiz. Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye’deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapı olacak. Buradan biraz önce ifade ettiğim gibi Valimiz bir bürokratlar arkadaşlarımızla birlikte beraber bize bilgi verdikten sonra İliç’e geçeceğiz.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.