Erzincan İŞKUR kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla anlaştığı yerel firmalar ile İşbaşı Eğitim Programları düzenliyor. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor.
Erzincan İŞKUR kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla anlaştığı yerel firmalar ile İşbaşı Eğitim Programları düzenliyor. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor. Türkiye İş Kurumu bünyesinde oluşturulan İşbaşı Eğitim Programları iş sahibi olmak isteyen herkese açık bir kapı aralıyor. Programlara katılan adaylar hem aldıkları deneyimlerle iş talebine cevap verebilecek hale geliyor hem de iş kolundaki çalışma seviyesiyle firma sahiplerinin ilk olarak tercih edebilecekleri adaylar kategorisine girebiliyor. Bu programdan yararlanmak için şu şartlar aranıyor; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak, Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak.
Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabiliyor. Kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemiyor. İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden; İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödeniyor. Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi yine İŞKUR tarafından program süresince karşılanıyor.
İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayan tüm adaylar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabiliyor.