Erzincan’da yetişen ve pazarlarda yerini alan alıç meyvesi halkın tercihi oluyor. Özellikle kalp ve karaciğer hastalıklarına fayda sağlayan ve yüzyıllardır tüketilen Alıç düzenle tüketildiğinde vücuda birçok fayda sağlıyor.
Erzincan’da yetişen ve pazarlarda yerini alan alıç meyvesi halkın tercihi oluyor.
Mayhoş bir kokusu olan Alıç’a bazı yörelerde yemişen adı veriliyor. Elma ve üzüm sirkesini unutturacak faydalara sahip olan Alıç meyvesi düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalp hastalıklarına iyi gelen muhteşem birçok faydası bulunuyor.
İçerdiği vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığına faydalı olan alıç hoş kokusu ve güzel tadı ile de çiğ halde tüketiliyor. Alıçların çiçekleri tamamen açılmadan toplanıyor ve bu da sonbahar aylarına denk geliyor. Bu yüzden Eylül sonu Ekim başı gibi alıç tezgâhlarındaki yerini alıyor.
Bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri temizleyerek hastalıklara karşı kalkan görevini gören güçlü antioksidan özelliği sayesinde uzmanlar alıcın mevsim geçişlerinde bol bol tüketilmesini tavsiye ediyor.
Posa açısından zengin olan alıç ishal gibi sindirim bozukluğu hastalığına da iyi geliyor. Potasyum kaynağı olan alıç ishal, Karaciğer ve kalp hastalıkları felç, inme, yüksek tansiyon ve kalp krizi gibi durumların yaşama riskini azaltıyor.