- Yetiştirildiği bölgelerde “ilaçlık bal” olarak da tabir edilen karakovanbalıantiseptik özelliği ile her türlü mikrobu yok edici özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Yüksek antioksidan seviyesi ile kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
- Göz sağlığı için çok önemlidir. Göz enfeksiyonlarını ortadan kaldırdığı kanıtlanmıştır.
- Grip, boğaz enfeksiyonlarına karşı da koruma sağladığı ve iyileştirici özelliği kanıtlanan faydaları arasındadır.
- Kanıtlanmış bir diğer faydası da ülseri tamamen ortadan kaldırmasıdır.
- ·Karakovan balı sağlıklı cilt için de çok önemlidir. Cilde güzellik, saça kuvvet ve canlılık verir. Saç dökülmesini durdurur.
- Mideyi güçlendirir.
- İştahı açar, vücuda kuvvet ve zindelik verir.
- Kabızlığı giderir.
- Tokluk hissi ile zayıflamaya yardımcıdır.
- Balgam söktürür, öksürüğü keser.
- Karaciğeri ve göğsü temizler.
- Metabolizmanın düzgün çalışmasını sağlar.
- Kolesterolü düşürür.
- İshali keser.
- Astım için birebirdir.
- Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır.
- Prostat hastalığını iyileştirir.
- Sedef hastalığını tedavi edicidir.
- Hepatit B, hepatit C, sarılık gibi hastalıkları iyileştirir.
- Sporcular için iyi bir enerji kaynağıdır.
- Damarları açar ve temizler. İyi bir varis gidericidir.
- Kansızlık hastalığını ortadan kaldırır.
- Ağrı kesicidir, yanık tedavisinde etkili bir ilaçtır.
- İdrar söktürücüdür.
Haber: Sebahattin KAPLAN