* Kalp sağlığını ciddi oranda korur.
* İçerisinde bulunan lif sayesinde kolesterol seviyesini dengede tutar.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Hamile kadınların tüketimi bebek gelişimine katkıda bulunur.
* Kalsiyum deposu olan karnabahar kemik sağlığımızı korur.
* Göz sağlığına faydalıdır.
* İçerisinde bulunan çinko yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
* Yeni hücre yapımına yardımcı olur.
* Karnabahar içerisinde bulunan sodyum vücutta bulunan sıvıları dengelemeye yardımcı olur.
* Manganez enzimlerin oluşması ve sağlıklı çalışması için yardımcı olur.
* Akciğer, göğüs, mesane gibi bir çok kanser türüne yakalanma riskini azaltır.
* Kilo vermeye yardımcı olur.
* K vitamini barındıran karnabahar kemik ve iskelet sağlığını korur.
* Karnabahar, saç ve cilt sağlığını korur.
* Vücutta biriken kötü toksinlerin atılmasını sağlar.
* Sinir sistemini kuvvetlendirir.
* Ülsere iyi gelir.
* Kabızlığa iyi gelir.
* Hafızayı güçlendirir.
* Kolin kaynağı olan karnabahar beyin gelişimini destekler.
* Karnabahar, eklem iltihabı, obezite, iltihaplı bağırsak hastalıkları ve ülseratif kolit hastalıklarının riskini azaltır.
Haber: Haber Merkezi