Erzincan SGK İl Müdürlüğü tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında rehberlik faaliyetleri komisyonu oluşturuldu. Komisyon inşaat, turizm ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek kayıt dışı istihdamın işverenlere işçilere ve ülkeye zararlarını anlatıyor.
Kayıt dışı istihdam ülkenin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle Erzincan SGK İl Müdürlüğü tarafından kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında denetimin yanı sıra Rehberlik ve bilgilendirme amaçlı faaliyetler yürütülüyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu Erzincan İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Bu kapsamda, geçmişte yapılan birçok faaliyete ve projeye ek olarak 2020 yılı içerisinde; 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı, Ulusal İstihdam Stratejisi (2020-2023) ve Kurumumuz 2020 yılı Merkez Eylem Planında sosyal güvenlik bilincini artırmaya ve kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik birçok faaliyete yer verildiği ifade edildi.
SGK’dan yapılan açıklamada; “Kurumumuz Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığınca, 2020 yılı için organize edilen Kayıt Dışı İstihdamla mücadele rehberlik faaliyetlerinde inşaat, turizm ve tekstil sektörleri hedef alınmıştır.
Bu kapsamda; İlimiz sınırları içerisinde inşaat, turizm ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ve bu sektörlerde çalışan işçilerimize rehberlik faaliyeti yapılabilmesi için müdürlüğümüz bünyesinde Sosyal Güvenlik İl Müdürümüz Orhan UÇAR başkanlığında Rehberlik faaliyetleri komisyonu kurulmuştur.
Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan komisyon, COVİD-19 tedbirleri çerçevesinde, ilimiz sınırları içerisinde inşaat, turizm ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek, Kayıt Dışı İstihdamın işverenlere, işçilere ve ülkemiz ekonomisine olan zararlarını, kayıt dışı işçi çalıştırılmaması durumunda Kurumumuz tarafından işverenlerimize verilen teşvikler anlatılarak, konuyla alakalı broşürler işverenlerimize ve işçilerimize dağıtılmıştır.
Ayrıca; inşaat, turizm ve tekstil sektörü başta olmak üzere, ilimizde yaygın olarak faaliyet gösteren sektörlere ilişkin meslek odalarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşülerek kayıt dışı istihdamla mücadelede iş birliği amacıyla ziyaretler ve toplantılar yapılarak çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.” İfadelerine yer verildi.