SON DAKİKA
hava
Google News

KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

Son Güncelleme :

19 Aralık 2022 - 10:37

/ 252 views kez okundu.
reklam
KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR?
reklam

Kiraz sapının sağlığınız açısından çok yönlü faydaları bulunuyor ancak kiraz sapını yaş olarak değil muhakkak kuru olarak kullanmanız gerekiyor.

Kiraz sapının sağlığınız açısından çok yönlü faydaları bulunuyor ancak kiraz sapını yaş olarak değil muhakkak kuru olarak kullanmanız gerekiyor. İstediğiniz miktarda kiraz sapını ayıklayın. Daha sonra geniş bir bez üzerine kirazın saplarını dağıtın. Kiraz saplarını 2 veya 3 gün boyunca direk güneş almayan bir yerde kurutun. Kurumuş kiraz saplarını muhakkak cam kavanoz içerisinde saklayın. İnsanlar kiraz sapının genellikle zayıflama amaçlı kullanıyorlar. Ancak kiraz sapıyla sadece zayıflamak değil sağlık içinde kullanabilirsiniz. çünkü kiraz sapı sağlığımıza olan faydalarının yanında belli başlı hastalıklara da şifa oluyor.

Kiraz sapı hangi hastalıklara iyi geliyor?

Prostat büyümesine, bayanların regl dönemlerinde ödem artışına karşı, dolaşım bozukluğuna karşı, mesanede meydana gelen idrar yapma zorluğuna karşı kiraz sapı bir çok hastalığa iyi gelmektedir.

Kiraz sapının faydaları

Kiraz sapı güçlü bir antioksidan etkisine sahiptir bu nedenle dolaşım sistemi ve sinidirim sistemine oldukça fayda sağlar. Kiraz sapı zayıflamak isteyenlere şiddetle önerilir. Çünkü vücutta su birikimine kesinlikle sebebiyet vermez. Suyun vücuttan toksinlerle beraber hızlı bir şekilde atılmasını sağlar. Kiraz içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Bu nedenle kiraz sapında da bol miktarda vitamin ve mineral vardır. Kirazın sapında A,E,C,K vitaminleri bol miktarda bulunmaktadır. Kiraz sapının kaynatılarak içilen çayı, hem ödem atıcı olarak hem de zayıflamak amacıyla kullanılır. Kiraz sapı böbreklerin temizlenmesine yardımcı olur. Kanı temizlemeye yardımcı olur. Karaciğerleri gençleştirmeye yardımcıdır. Aynı zamanda kiraz sapı idrar yolu enfeksiyonlarına oldukça iyi gelir.

Kurutulmuş kiraz sapı erkeklerde 40 lı yaşlardan sonra kullanılmalıdır. Kadınlarda ise regl dönemlerinin başlamasıyla yani 15 yaşından sonra kullanılmaya başlanabilir. Kadınlarda kiraz sapı eğer regl dönemlerinde ortaya çıkan problemler için tüketilecekse farklı bir tarzda kullanılmalıdır.

Kadınlar regl döneminde kiraz sapını nasıl kullanmalı?

Regl dönemlerinde kadınlar genellikle vücutlarında oluşan şişlikten şikâyetçidirler. Kiraz sapını kullanmak bu şişliklerin büyük ölçüde azalmasına yol açacaktır. Adet döneminizden birkaç gün önce kiraz sapını kaynatıp suyunu için. Adet döneminize kadar olan sürede kiraz sapı suyunu içerseniz vücudunuzda şişlikler belirli bir zaman sonra yok olacaktır.

Kiraz sapı çayı nasıl hazırlanır?

Bir tencerenin içerisine bir buçuk bardak su ilave edin. İçerisine 15 gr kiraz sapı ilave edin. Daha sonra ocağı kapatın.10 dk kadar demlenmeye bırakın. Demlenmiş olan kiraz sapını yemeklerden önce aç karnına içebilirsiniz.

Kiraz sapı banyosu

Vücudunuzun belirli bölgelerinde özellikle yüz, göz, ayak bölgelerinde oluşan şişlikler için kiraz sapı banyosunu denemelisiniz. Kiraz sapı banyosu için 5 tutam kiraz sapını 3 buçuk litre su içerisinde kaynatın. şiş olan bölgenizi bu suyun içerisinde ekletin tabii suyun ılınmış olmasına dikkat edin. Şişlikleri geçirmek için suyun içerisine tarçın ilave ederek tüketebilirsiniz. Bu karışımla hazırladığınız banyo, cildinizin nefes almasını sağlayarak şişlikleri yok edecektir.

Kiraz sapı kullanılırken nelere dikkat edilmeli?

Kiraz sapını mevsiminde kendiniz kurutarak, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kiraz sapı çayı hazırlarken iyice demlendiğini anlamak için sapların durumuna bakabilirsiniz. Saplar inceldiyse ve çay koyu bir renk aldıysa yeterince demlenmiş demektir. Aynı zamanda kiraz sapını kendiniz kurutacaksanız eğer rutubetli ortamda kalmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü küflenme ve mantar oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle kiraz sapını cam kavanozda veya bez torbalarda saklamalısınız.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.