Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan köy okullarının ihtiyaca göre anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane ve atölye olarak hizmet vermesine olanak sağlayacak olan Köy Yaşam Merkezlerinin sayısı 4 ayda 1600’e ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan köy okullarının ihtiyaca göre anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane ve atölye olarak hizmet vermesine olanak sağlayacak olan Köy Yaşam Merkezlerinin sayısı 4 ayda 1600’e ulaştı. Köy okullarının gerekli donanıma kavuşturulduktan sonra aktif olarak yeniden düzenlenmesi ile başlatılan proje kalkınma hamlesinin tekrardan köylerden başlatıldığı büyük bir atılım olarak değerlendiriliyor. Köy yaşam merkezi projesi; sadece anaokulu, ilkokul ve halk eğitimi merkezleriyle sınırlı kalmayacak. Köylerde yaşayan halkın uğraşlarına yönelik eğitimlerin de sunulduğu bir şekilde hizmet verecek. Aynı zamanda köylerdeki kadın kooperatifleri de köy yaşam merkezleriyle entegre edilerek, eğitimle iş gücü piyasasını iç içe geçiren bir mekanizma hayata geçirilmiş olacak.
Hem aileler hem çocuklar aynı çatı altında eğitim alıyor
Köy yaşam merkezi, ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım alanlarında hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüşürken çocukların ve ebeveynlerin aynı çatı altında eğitim ve üretim süreçlerine katılmalarını sağlıyor. Çocukların eğitim alırken deneyimli insanlarla buluştuğu, kültür transferi yapıldığı bir mekân haline gelen köy yaşam merkezleri, yaşam boyu eğitim merkezi olacak.