SON DAKİKA
hava
Google News

KUDAKA ALTYAPI PROGRAMI-2’NİN BÜTÇESİNİ YÜKSELTTİ

Son Güncelleme :

28 Ağustos 2021 - 9:47

/ 447 views kez okundu.
reklam
KUDAKA ALTYAPI PROGRAMI-2’NİN BÜTÇESİNİ YÜKSELTTİ
reklam

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı KUDAKA Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinde uygulanmak üzere ilan edilen “Sektörel Rekabet Gücünün Altyapı Programı-2” bütçesini 20 Milyon TL’den 24 Milyon TL’ye yükseltti. Proje başvuruları 24 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı KUDAKA 6 Ağustos 2021 tarihinde Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinde uygulanmak üzere ilan edilen “Sektörel Rekabet Gücünün Altyapı Programı-2” bütçesini 20 Milyon TL’den 24 Milyon TL’ye yükseltti. Proje başvuruları ise devam ediyor.

Proje ile bölgede öne çıkan turizm, tabi kaynaklar ve et-süt-arıcılık sektörlerinin ulusal ve uluslararası alanlarda rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor. Ayrıca programın geliştirilmesi halinde bölgenin turizm, tabii kaynaklar ve et-süt-arıcılık sektörlerinde rekabet edebilirliğinin arttırılması için gerekli altyapının oluşturulması, mevcut fiziki altyapının iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Program turizm alanındaki yatırımlara öncelik verirken yerel kaynakların arttırılması konusunda da çalışmalar geliştiriyor. Buna göre;

  1. Turizmin canlandırılması için ihtiyaç duyulan altyapının oluşturulması ve iyileştirilmesi ile turizm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtılması, sektörde kaynak verimliliğinin sağlanması ve insan kaynağının geliştirilmesi,
  2. Et, süt ve arıcılık sektörlerinde rekabet edebilirliğin geliştirilmesi ile girdi maliyetlerinin azaltılması, ürün kalitesinin/çeşitliliğinin artırılması ve kaynak verimliliğinin sağlanması,
  3. Tabii kaynakların ekonomiye kazandırılması, bu sektördeki işletmelerin üretim kapasitelerinin artırılması, ürünlerin yenilikçi yöntemler ile işlenmesi, sektörde insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla gerekli altyapının oluşturulması/iyileştirilmesi ve kaynak verimliliğinin sağlanması öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2’ye Bölgede faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilecek.

Program çerçevesinde her bir proje için verilecek mali destek aşağıda belirtilen asgarî tutar 200.000,00 TL ve azamî tutar 1.500.000,00 TL olacak.

Proje başvuruları 24 Eylül 2021 saat 23.59’a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden hazırlanıp onaylanacak. 24 Eylül 2021 saat 23.59 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında destekleyici belge ekleme ve projenin nihai halini onaylama da dâhil olmak üzere sistem üzerinden projeye dair hiçbir işlem yapılamayacak.

Başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi Proje ve Faaliyet Destek Modülü (KAYS) üzerinden çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecek.

Proje başvurularının tamamlanması için KAYS üzerinden alınan taahhütnamenin 01.10.2021 saat 18.00’a kadar e-imza ile imzalanması esas olacak.

Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile 01.10.2021 saat 18.00’a kadar Ajansa teslim edilecek. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

Zamanında KAYS üzerinden başvuru sahibi tarafından onaylanmadığı için taslak olarak kalan ve/veya taahhütnamesi KUDAKA’ya zamanında teslim edilmeyen proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

Ayrıca programın duyurulması amacıyla bilgilendirme toplantıları ve bu programa sunulacak projelerin hazırlanması sürecinde potansiyel başvuru sahiplerine yardımcı olmak amacıyla ücretsiz eğitimler düzenlenecek.

Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2’ye başvurmak isteyenlere yol göstermek amacıyla KUDAKA tarafından hazırlanan ve başvurulara ilişkin detaylı bilgiler içeren Başvuru Rehberi ve ekleri kudaka.gov.tr adresinden temin edilebilecek.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.