İyi bir antioksidan kaynağıdır. Hastalıklara karşı koruma sağlar.
İçeridiği yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara kolay yakalanmayı önler ve kalp hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.
Çin tıbbında dut kurusu vücutta oluşan şişlik ve kızarıklıklar için kullanılır. Kızarıklıklara iyi gelir ve vücuttaki şişliği de indirir.
Karaciğeri kuvvetlendirir.
Tayland Khon Kaen Üniversitesinin yaptığı bir araştırmada dut kurusunun beyni koruduğu, beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda hafızayı da güçlendirir.
Kalbe iyi gelir, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
- Mideye iyi gelir, bağırsakların düzenli ve iyi çalışmasına fayda sağlar.
- Kolesterolü düzenleyici, dengeleyici etkisi vardır.
- Diş eti rahatsızlıklarına da iyi gelir.
- Kan dolaşımını arttıran dut kurusu kan basıncını düşürür.
- Damar sertliğini önlemeye yardım eder.
- Kansızlık yani anemiyi önleyici etkisi vardır.
- Bağırsaklarınızda kurt mu var? Bu durumdan rahatsızsanız kuru dut tüketebilirsiniz. Aç karnına tüketilirse bağırsaklarda bulunan kurtların düşürülmesine fayda sağlar.
Haber: Haber merkezi