SON DAKİKA
hava
Google News

Milletvekili KARAMAN: “Erzincan’ın ne işi varsa takipçisiyiz”

Son Güncelleme :

12 Ocak 2026 - 14:47

/ 212 views kez okundu.
reklam
Milletvekili KARAMAN: “Erzincan’ın ne işi varsa takipçisiyiz”
reklam

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman KARAMAN, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde düzenlenen Değerlendirme Toplantısı’nda teşkilat çalışmaları, TBMM faaliyetleri, Ergan Dağı yatırımları, terörsüz Türkiye hedefi ve ekonomik gelişmelere ilişkin kapsamlı bir dizi konuşma yaptı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman KARAMAN, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde düzenlenen Değerlendirme Toplantısı’nda teşkilat çalışmaları, TBMM faaliyetleri, Ergan Dağı yatırımları, terörsüz Türkiye hedefi ve ekonomik gelişmelere ilişkin kapsamlı bir dizi konuşma yaptı. Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde bir kafede gerçekleştirilen ve basın mensuplarıyla kahvaltı programı şeklinde düzenlenen toplantıya; AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman KARAMAN, Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre CANPOLAT, AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay KABADAYI, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet TANOĞLU ile protokol üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman KARAMAN, konuşma metninin tamamında şu ifadelere yer verdi:

“Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”

“Basınımızın değerli temsilcileri,

İl Başkanımız ve teşkilatımızla birlikte 2025 Yılı değerlendirme toplantısında Ergan Dağı Kayak Merkezimizin bu güzel mekânında sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiniz.

Öncelikle 2026 yılına girerken sizlere ve kıymetli ailelerinize sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum.

Aslında bu toplantıyı, basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle cumartesi günü burada gerçekleştirmeyi arzu ediyorduk. Ancak tesisin yoğunluğu nedeniyle toplantımızı bugüne almak durumunda kaldık.

Bu vesileyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için büyük bir özveriyle görev yapan siz kıymetli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

“AK Parti laf değil, iş üretenlerin partisidir”

“Değerli basın mensupları,

AK Parti laf değil, iş üretenlerin partisidir. Bundan dolayı her alanda Türkiye büyük bir dönüşüm yaşamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde ülkemiz bugün bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen, güçlü bir ülke haline gelmiştir.

Bu toprakların evladı, kıymetli büyüğümüz Sayın Binali YILDIRIM’ın ulaştırma başta olmak üzere her alanda Türkiye’ye kazandırdığı eserler de bu büyük yürüyüşün en somut örneklerindendir. Erzincan olarak kendisiyle her zaman gurur duyuyoruz.

Buradan, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza selam ve saygılarımızı iletiyoruz.”

“Erzincan’ın ne işi varsa biz oradayız”

“Bizler milletvekilleri olarak Ankara’da Erzincan’ın ve milletimizin sesi olmaya devam ediyoruz. Şehrimizin her meselesini yakından takip ediyor, yatırımların hızlanması, taleplerin çözümü ve yeni projelerin hayata geçmesi için ilgili bakanlarımız ve tüm kurumlarla sürekli temas hâlinde çalışıyoruz.

Erzincan’ın ne işi varsa biz oradayız, takipçisiyiz. Laf değil, iş üretiyoruz.”

Teşkilat vurgusu ve üye sayıları

“AK Parti teşkilatları bu kutlu yürüyüşün omurgasıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yürüttüğü büyük mücadelenin yükünü taşımaktadırlar.

Bugün burada gururla ifade etmek isterim ki; Erzincan AK Parti teşkilatlarımız, üye çalışmaları noktasında çok kıymetli bir başarıya imza atmıştır.

Teşkilatlarımızın sahadaki samimi, gayretli ve özverili çalışmaları neticesinde 3 bin 999 yeni üyemizi partimize kazandırarak Erzincan’daki toplam üye sayımızı 40 bin 924’e ulaştırmış bulunuyoruz. Bu yüzde 24’lük bir oran demektir.

Türkiye genelinde AK Partimiz, 11 milyon 543 bin 301 üye sayısıyla 2025 yılında da zirvedeki yerini korumuştur. Bu tablo, milletimizin AK Parti’ye olan güveninin en açık göstergesidir. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Erzincan.”

“Bu dava fedakârlık davasıdır”

“Bu dava fedakârlık davasıdır. Ailesinden, zamanından feragat ederek çalışan her teşkilat mensubumuz bizim en büyük gücümüzdür. Bu özveri, bu samimiyet AK Parti’yi AK Parti yapan ruhtur.

Erzincan’da AK Parti sancağını gururla dalgalandıran, gece gündüz demeden çalışan başta İl Başkanımız Sayın Alpay KABADAYI ve önceki dönem il başkanlarımız olmak üzere, emeği olan tüm il, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

2025 TBMM çalışmaları

“Değerli basın mensupları,

2025 yılında TBMM’de ve Erzincan’da yaptığım çalışmalardan bahsetmek istiyorum.

Geçen ay Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 15 gün gece gündüz kesintisiz çalışarak yaklaşık 19 trilyon lira olan Merkezi Yönetim Bütçemizi müzakere ettik ve karara bağladık. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

TBMM’de Genel Kurul çalışmalarını haftanın üç günü yapıyoruz, diğer günleri mümkün olduğu kadar ilimizde geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımızla AK Parti Grup Toplantılarımızı iki haftada bir gerçekleştiriyoruz.

TBMM Genel Kurulu’nda ülkemizin ve Erzincan’ımızın sorunlarıyla ilgili 35 konuşma yaptım. KİT Komisyonlarında 30 konuşma yaptım. 11 kanun teklifine imza attım.

Yaklaşık 35 bin telefon görüşmesi yaptım, 20 bin 500 talep aldım ve ilgilendim. 950 misafir ağırladım. 350 bakan, bakan yardımcısı ve genel müdürle görüşerek Erzincan’ın taleplerini ilettim.

40 defa Erzincan’a gelip gittim, 75 kez ilçelerimizi, 150 kez köylerimizi ziyaret ettim. 12 defa OSB’yi ziyaret ettim. 150 cenaze ve taziyeye, 150 düğün merasimine katıldım, 25 STK ziyareti gerçekleştirdik.”

Ergan Dağı Kayak Merkezi

“Bu güzel toplantıyı Ergan Dağı’nda yapmak bana ayrı bir mutluluk veriyor. Geçen hafta bu konuyu TBMM’de dile getirmiştim ancak çok önemsediğim için tekrar burada bilgilendirmek istiyorum.

Ergan Dağı Kayak Merkezimiz büyüyor ve gelişiyor. Bugün artık yalnızca bir kayak merkezi değil; dört mevsim yaşayan, uluslararası standartlarda prestijli bir turizm destinasyonu olma yolundadır.

Geçtiğimiz yıl Ergan Dağı 1 milyon 900 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Ergan Dağı 12 yıldır hizmet veriyor. Zirvesi 3 bin 300 metre. Şehre 12 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede.

Mekanik tesis uzunluğu 9 bin 400 metre, pist uzunluğu 13 bin 500 metre. Bu, Türkiye’nin tek seferde kayılan en uzun pisti, Avrupa’nın ise ikinci en uzun pistidir. 50 kilometreyi bulan pist ağı ve 240 metreye varan pist genişlikleri mevcuttur.”

Yatırımlar ve teşekkür

“İki hafta önce 5 yıldızlı Ramada Otel ile Simit Sarayı tesislerinin açılışlarını gerçekleştirdik. Mado gibi ulusal markaların burada yer alması Ergan Dağı’nın cazibesini artırmıştır.

İl Özel İdaresi tarafından 13, özel teşebbüs tarafından 47 bungalow ve restoran hizmete girmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptırdığı 154 yatak kapasiteli Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve futbol sahalarının yapımı devam etmektedir.

Buraya yatırım yapan Simit Sarayı’na, Tan Ticaret’e, Karagöl Ticaret’e, Mado’ya, By Life’a, İl Özel İdaresi’ne, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Erzincan’ımıza yatırım yapan herkese teşekkür ediyorum.”

Terörsüz Türkiye ve ekonomi

“Cumhur İttifakı olarak en temel hedeflerimizden biri terörsüz Türkiye’dir. Bu hedef siyasi değil, milletimizin huzuru ve evlatlarımızın geleceği için ortaya konmuş bir iradedir.

Son 10 yılda 15 Temmuz darbe girişimi, pandemi, deprem ve savaşlar yaşadık. EYT düzenlemesiyle emekli sayımız 16 milyon 900 bine çıktı. Devletimiz güçlü kamu maliyesiyle yoluna devam etmektedir.

Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 2026’dan itibaren toparlanma sürecine girilecek, emeklilerimiz ve tüm vatandaşlarımız için yeni düzenlemeler hayata geçirilecektir.”

“Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz”

“Biz yola çıktığımız günden bu yana milletimizin yolunda yürüdük. Türkiye Yüzyılı’nı tertemiz bir vicdanla, güçlü bir adaletle inşa edeceğiz.

Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi; ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.’ Biz de milletimize olan borcumuzu daha çok çalışarak ödeyeceğiz.”

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.