Erzincan geleneklerine özgü yemeklerin korunup sürdürülebilmesi amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Ninemin Tarifleri Atölyesi, Erzincan’da KYK öğrencilerine, geçmişten günümüze Erzincan Mutfak kültüründe yer alan yemek tariflerini öğretiyor.
Erzincan geleneklerine özgü yemeklerin korunup sürdürülebilmesi amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Ninemin Tarifleri Atölyesi, Erzincan’da KYK öğrencilerine, geçmişten günümüze Erzincan Mutfak kültüründe yer alan yemek tariflerini öğretiyor. Terzibaba KYK Yurdu Öğrencileri Atölyede Erzincan’ın meşhur ekşili ekmeği ve Kasefe (Gasefe) tatlısını yapmayı öğrendi. Ninemin Tarifleri Atölyesine katılan marifetli torunlar sayesinde elleri öpülesi büyüklerimizin birbirinden leziz tarifleri kaybolmayarak korunuyor.
GSB Erzincan Yalnızbağ Terzibaba Kız Yurdu Öğrencilerinden gerçekleştirilen Ninemin Tarifleri Atölyesine ilişkin yapılan yorumda şu ifadelere yer veriliyor; “Bugün GSB yurdundayız. Erzincan’da hava çok soğuk ve yağmurlu. Terzibaba kız yurdunda da Ninemin Tarifleri günü. Hadi gelin hep birlikte sıcacık bir yemek yapıp içimizi ısıtalım.”
Ninemin Tarifleri Atölyesi büyükleri ise Kasefe tatlısını tarif ederken Erzincan’a özgü özelliklerini de beraberinde anlatıyor; “Erzincanımızın güzel yöresel tatlısıdır. Erzincanımıza özel yöresel ekşilimiz. Bunu güzelce yıkıyoruz sıcak suda. Suyunu süzdürüyoruz. Biraz bekletiyoruz. Bol tereyağı eritiyoruz. Bir bardak suyla hafiften pişiriyoruz. Annelerimiz, babaannelerimiz, büyükler çok yaparlar. Hatta tandır ekmeğiyle çok güzel olur. Taze taze pişirir, üstüne döker yeriz. Ben bunu yapmasını annemden öğrendim.”