Koronavirüs sürecinde aktarlara talep arttı. Bitkisel ürünleri tercih eden vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için farklı ürünlere ilgi gösteriyor. Soğuk kış günlerinde ise karışık bitki çayları vatandaşların tercih nedeni oluyor.
Pandemi sürecinde vatandaşların koronavirüse karşı verdiği mücadelenin arasında bitkisel ürünlerin tüketimi birinci sırada yerini alıyor. Salgın hastalığa karşı vücut dirençlerini artırmak isteyenler ve karantina sürecinde olanlar için bitkisel ürünler büyük önem taşıyor. Aktarlara talep eskisinden çok daha fazla.
Özellikle Covid-19 hastalarının 14 günlük karantina sürecinde aktarlarda çeşitli bitkilerden aldığı tedavi edici özelliğiyle bilinen bitkiler var.
Aktarlarda propolis özellikli ürünlere talep artarken, zeytin yaprağı revaçta. Bunların yanında adaçayı, narçiçeği, ıhlamur, tarçın, zencefil, zerdeçal, kök bitkileri, kekik ve karanfil de tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici ürünler ise tercih nedeni oluyor.
Soğuk kış günlerinde ise karışık bitki çayları vatandaşların olmazsa olmazı.