SON DAKİKA
hava
Google News

Soğuk Algınlığına Karşı Önemli Öneriler

Son Güncelleme :

18 Eylül 2019 - 10:33

/ 580 views kez okundu.
reklam
Soğuk Algınlığına Karşı Önemli Öneriler
reklam

Kendinizi sıcak tutun.

Hafif, yorulmadan yürüyüş yapın. Bu şekilde kan dolaşımını artırılarak enfeksiyon bölgesine akyuvarların gelmesine katkıda bulunulur. Açık havada yapılan kısa yürüyüşler havasız bir odada yorganın altında yatmaktan daha iyidir.

Soğuk algınlığı sırasında enfeksiyona karşı önlem almaya çalışan vücudun metabolizması, hazmı zor gıdalarla yorulmamalıdır. Az yağlı gıdalar, et ve süt ürünleri, taze meyve ve sebzeler yenmelidir.

Tuzlu su ile burnunuzu temizleyin. Burun içindeki ödemin azalmasına ve burun tıkanıklığında azalmaya yardımcı olur. Ayrıca mikropların mekanik olarak temizlenmesini sağlar.

Stres bağışıklık sistemini zayıflatarak kolay nezle-grip olmamıza neden olabilir. Her türlü stresten uzak durmaya çalışmak bu açıdan da önemlidir.

Gargara: Adaçayı, papatya veya sıcak hafif tuzlu su ile günde birkaç kez tekrarlanır.

Ses kısıklığı da varsa, bir parça eğir kökü ağızda tutulur ve çaya eklenir.

Sarımsağın antibakteriyel özelliği vardır. Akciğeri, karaciğeri, kalbi kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakları dezenfekte ederken, zararlı bakterileri de yok eder.

Bal, soğuk algınlığına neden olan bakteri ve virüsleri öldürür bu yüzden bal tüketimi soğuk algınlığının süresini kısaltır. Boğaz tahrişini onarır ve yatıştırır.

Tarçın, soğuk algınlığının ortadan kalkması için tüketilmelidir. Ayrıca boğaz ağrısına ve kuruluğuna iyi gelip, iyileştirecektir.

Zencefil soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan, en etkili besindir. Doğal bir ağrı kesicidir.

Haber: Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.