SON DAKİKA
hava
Google News

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER KADRO İSTİYOR

Son Güncelleme :

09 Haziran 2022 - 12:56

/ 742 views kez okundu.
reklam
SÖZLEŞMELİ PERSONELLER KADRO İSTİYOR
reklam

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAKSEN Erzincan İl Başkanı ve Sağlık HAKSEN Şube Başkanı Sadullah Erdem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesine ilişkin tutulan sözün mevcut sözleşmeli personeller için uygulanmadığını dile getirerek kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAKSEN Erzincan İl Başkanı ve Sağlık HAKSEN Şube Başkanı Sadullah Erdem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesine ilişkin tutulan sözün mevcut sözleşmeli personeller için uygulanmadığını dile getirerek kamuoyuna bilgilendirmede bulundu. Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sözleşmeli personelin suçu! Bilindiği gibi zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 16 Nisan 2018 tarihinde 900 bin den fazla işçinin kadroya geçtiğini açıklamıştı. Taşerondan kadroya geçen kadroların bazıları şöyle açıkladı.

Sağlık Bakanlığı 148 bin 489, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7 bin 480, Milli Eğitim Bakanlığı 31 bin 908, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 31 bin 991, Gençlik ve Spor Bakanlığı 35 bin 697,Cumhurbaşkanlığı 819, Başbakanlık bin 221, TBMM bin 157 olmak üzere taşeron çalışanlar istihdam edildi. Sarıeroğlu, ‘En fazla taşerondan kadroya geçişin olduğu il İstanbul, 114 bin 432 kardeşimizin kadroya geçiş işlemi yapıldı. Ankara’da ise 66 bin 510 kişinin kadroya geçiş işlemi tamamladı.’ diye konuştu.

11 yıldır seslerini duyurmaya çalışan, sözleşmeli adı altında olan personelimiz şunu söylüyor; ‘900 bin ve 1 aylık çalışan arkadaşlarımız kadroya geçti. Bunu kabulleniyor ve olumlu buluyoruz. Lakin! Bizi neden kadroya geçirmediler. Bizim hiç mi değerimiz Yok. Taşerondan kadroya geçen 900 bin taşeron bu ülkenin evladı da biz değil miyiz.’ diye de soruyorlar.

SÖZLEŞMELİ  PERSONELİNİN  mali ve özlük haklar noktasındaki kayıpları; Kademe yok, Derece yok, Vergi dilimleri farklı, Görevde yükselme yok, Hatta kendi içlerinde bile ayrımcılığa maruzlar. Örneğin: ! Vekil hemşire ve ebenin 11 yıldır Doğum izni, süt izni, babalık, evlilik izni, ölüm izni yok, rapor almaları 1 ay ile kısıtlı alsalar bile paraları ödenmiyor.

Ayrıca kadrolu memurla aynı işi yaptıkları halde maaşları memur maaşlarının 3 de 2 si (3/2);  ?Maaşlar farkı var? Aynı Sınavla atanan? Aynı işi yapanların? Aynı haklara sahip olması gerekmiyor mu? Sağlık-Hak-Sen olarak tüm sözleşmelilere kadro verilmesi ve kamuda tek istihdamın kadrolu olması şeklindeki tavrımız nettir. Sağlık çalışanları işi ile eşi arasında bir tercihte bulunmaya zorlanmamalıdır.

Diğer üzücü bir konu?

Sözleşmeli personel kadro diye feryat ederken yeni alımlar yapılıyor ve istedikleri yeri tercih ediyor. Ayrıca: Ek gösterge, kadroya bağlı bir düzenleme olup, sözleşmeli personel kapsam dışındadır.

Mesele bedel ödetmekse bu insanlar ödedi. Sözleşmeli personel aynı yerde yıllarca görev yapmakta.

Talebimiz Sözleşmeli personeli kadroya alınması ve yeni atanacakların, onlardan boşalan yerlere Atanması.

Her zaman ve şartta da bunu dile getirerek bunun mücadelesini vermekteyiz. 4/B’li süreli süresiz 4924’lü, vekil ebe hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi tüm farklı istihdamlar için en büyük talebimiz herkesin kadroya geçirilmesidir. Hakkaniyetli olan budur.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.