Havaların ısınmasıyla birlikte bir sokak lezzeti olan ve halkın ilgi gösterdiği Haşlanmış mısırlar köşe başlarında bulunan tezgahlardaki yerini aldı. Seralarda yetiştirilen Süt Mısırlar haşlamalık ve közde pişirme çeşidiyle en çok tercih edilen lezzet olarak ilgi görüyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte bir sokak lezzeti olan ve halkın ilgi gösterdiği Haşlanmış mısırlar köşe başlarında bulunan tezgahlardaki yerini aldı. Seralarda yetiştirilen Süt Mısırlar haşlamalık ve közde pişirme çeşidiyle en çok tercih edilen lezzet olarak ilgi görüyor.
İçerdiği bol miktarda A, B, C vitaminleri, fosfor, magnezyum, demir, potasyum ve manganez mineralleri içeriğiyle çocuk, genç, yaşlı her yaştan insanın tercih ettiği tadına doyum olmaz dediğimiz ve bazen de karın açlığımızı gidermek için tükettiğimiz süt mısırlar vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin maddeleri için mükemmel bir kaynak.
Erzincan’da ana caddelerde, mesire alanlarında ve halkın yoğun olduğu yerlerde tezgah açan mısırcılar yoğun ilgi görüyor. Mısır satıcısı Mustafa Gül bize süt mısırlarının inceliklerini anlattı. Gül “Erzincan Ordu Caddesinde mısır tezgâhımızı açtık. Ürünlerimiz tazedir. Süt mısırlar sera mısırıdır. Biz 3-4 günde bir Mersin’den günlük olarak taze getirtiyoruz. 3-4 günde bir getirmemizin sebebi müşterimize taze bir şekilde vermektir. 29 yaşındayım. Yaklaşık 5 yıldır bu işle uğraşıyorum. Közlenmiş ve haşlanmış süt mısır yapıyoruz. Mısırlarımız doğal ve yüzde yüz süt mısırdır. Haşlanmış ve köz mısırımızın fiyatı ise 10 TL’dir. Bütün Erzincan halkımızı bekliyoruz.”