SON DAKİKA
hava
Google News

TARIMDA UZMAN ELLER PROJESİ BAŞLIYOR

Son Güncelleme :

27 Aralık 2021 - 10:16

/ 350 views kez okundu.
reklam
TARIMDA UZMAN ELLER PROJESİ BAŞLIYOR
reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzan Eller Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma destekleri kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzan Eller Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre 1/6/2021 tarihli ve 4046 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Karar” doğrultusunda 2022-2024 yıllarında tüm illerde Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, Meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun gençlere, Tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri projelerine, 100bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek.

Tebliğ ile kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak; tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli, uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara hibe desteği verilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amaçlanıyor.

ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak,

Proje uygulanacak kırsal alanda yaşayacağını ve proje uygulama, kontrol ve izleme süresince de projeyi sürdüreceğini taahhüt etmek,

SGK’lı çalışanlar ve vergi mükellefi olan kişi başvuru yapabilir, ancak hibe sözleşmesinin imzalanması aşamasında bu haklarından feragat etmek ve proje uygulama, kontrol ve izleme süresince SGK’lı çalışan veya vergi mükellefi olmayacağını taahhüt etmek.

PROJE KONULARI

Hayvansal üretime yönelik projeler kapsamında;

  1. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği,
  2. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği,
  3. Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,
  4. Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi,
  5. İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı,

Maksimum üretim kapasitesi 29 ton/yılı aşmaması koşuluyla, su ürünleri üretimine yönelik projeler kapsamında;

  1. Alabalık, yayın balığı, sazan, mersin balığı, tilapya, karabalık entansif üretim tesisleri ve/veya kuluçkahaneleri,
  2. Midye ve kara salyangozu entansif üretim tesisi,

Bitkisel üretime yönelik projeler kapsamında;

  1. Kapama meyve bahçesi tesisi,
  2. Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği,
  3. Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,
  4. Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,
  5. Ormancılık projeleri,
  6. Organik ve organomineral gübre üretim tesisleri,
  7. Bitkisel üretimde zararlı organizmalar ile mücadelede kullanılan biyolojik veya biyoteknik mücadele ürünlerine yönelik üretim projeleri,
  8. Tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler,

Yöresel ürün ve coğrafi işaretli ürün üretimine yönelik projeler, bentlerinde belirtilen ve üretimi yapılan ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler.

Başvuru tarihleri ve diğer konular Uygulama Rehberi yayımlandığında ilan edilecek. Ayrıntılı bilgi için lütfen İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurunuz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211224-13.htm?fbclid=IwAR3TGUnryD0yGUg9NqR30o-BC3t-8wLzHBPFjz0IWUDWlS_a74US7RNnq5s

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.