Et ve Et ürünlerini hazırlama ve satışa sunma aşamalarındaki işlemleri hijyenik olarak yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik olarak Erzincan Halk Eğitim Merkezi tarafından Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği (Kasaplık) Kursu 01 Haziran 2023 tarihi itibarıyla açıldı. Kurs kursiyer başvuruları sonucunda başlayacak.
Et ve Et ürünlerini hazırlama ve satışa sunma aşamalarındaki işlemleri hijyenik olarak yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik olarak Erzincan Halk Eğitim Merkezi tarafından Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği (Kasaplık) Kursu 01 Haziran 2023 tarihi itibarıyla açıldı. Kurs kursiyer başvuruları sonucunda başlayacak. Bir eğitim ve öğretim programı kapsamına alınan kursta bu yeterliliğe sahip kişiler şu konulara ilişkin yeterlilik kazanırlar; Besin öğelerine ve besin gruplarına olan ihtiyaçları belirler, yemekleri yer aldığı besin gruplarına göre listeler ve günlük menü planlar. Çalışma ortamında, hijyen kurallarına göre sanitasyonu sağlar. Et ürünleri hazırlar ve satışa sunma aşamalarındaki işlemleri hijyenik olarak yapar. Et ve et ürünleri ile ilgili uygulamaları, kanunlar ve düzenlemeler doğrultusunda yapar.
Kurs boyunca yeterliliğe ulaşan kursiyerler et ürünlerini hazırlamak ve satışa sunmak, kesim için büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçmek, hayvanı kesip derisini yüzmek, eti uygun koşullarda saklamak, etleri salamura etmek, sucuk ve sosis hazırlamak, fermente sucuk hazırlamak ve konserve hazırlamak gibi görev ve sorumluluklara sahip olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs süresi 40 saat olarak belirlenmiştir. Eğitim sonunda verilen sertifika kurs bitirme belgesidir.
Bu kursun ders içerikleri ise şöyledir; Canlı Hayvanların Kesilmesi, İşlenmesi, Ambalajlanması, Üretim Araç ve Gereçlerinin Kullanımı, Kesim, Etin Parçalanması, Etlerin Ayrılması, Katkı Oranları, Ambalajlama, İş Güvenliği Mevzuatı, Hijyen.