Ispanağın faydaları;
Besin değeri yüksek olan ıspanak; diyabet, kanser, depresyon, kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir direnç sağlıyor. Kemik gelişimi açısından da faydalı olan ıspanak, enerji veriyor, kasları güçlendiriyor, kan yapıyor ve pıhtılaşmayı önlüyor. Ispanal aynı zamanda Alzheimer hastalığının önemli bir savaşçısı. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olan ıspanak, içerdiği beta-karoten ve folik asit sayesinde Alzheimer riskini azaltıyor.
‘Çocuğum yemiyor’ deyip pes etmeyin!
Çocuğunuz ıspanağı önüne her koyuşunuzda burun kıvırıyor, yememek için türlü bahaneler mi öne sürüyor? Onu küçüklüğünden beri ıspanak yemeye özendirin. O çok sevdikleri ıspanakla özdeşleşen çizgi film karakteri Temel Reis bile işe yaramıyorsa, yine de pes etmeyin! Sabırla farklı sunumlar hazırlayın ve bunu değişik aralıklarla deneyin. Mesela böreğe, çorbalara, köfte ve hatta hazırladığınız sevimli sandviçlere ıspanak koyun. Bu, çocuğunuz için hem sağlıklı ve hem de lezzetli bir alternatif olabilir.
Sirkeli suda bekletin
Ispanağı yedirmeyi başardınız. Peki ya siz ıspanağı hazırlarken de bu kadar özen gösterdiniz mi? Ispanak alımından tüketimine kadar titizlik isteyen bir sebzedir. Buzdolabında bekletildiğinde besin değeri azalan ıspanak, çok hızlı çürür. Üstelik dolapta da çok yer kaplıyor. O nedenle günlük tüketilecek miktarda alın. Önemli bir diğer noktada da hazırlarken önce yıkayıp ardından temiz sirkeli suda bir süre bekletip yeniden yıkanmasıdır.
Haber: Haber Merkezi