Erzincan’da asırlık tırpan geleneği yaşatılmaya devam ediyor.
Birçok bölge de dağlık arazinin olduğu yerlerde vatandaşlar kışın hayvanlarının besi ihtiyaçlarını karşılamak için yüzyıllardır sürdürülerek yaşatılmaya çalışılan tırpanlarla ot biçme geleneğini devam ettiriyor.
Erzincan’da uzun yıllar çiftçilik yapan İsmail Keleş, tarlalarını biçmeye başladı. İlkbaharda havaların oldukça yağmurlu olması dolayısıyla bereketli olan tarım arazisini biçen Keleş, kışın hayvanlarının yem ve besi ihtiyaçlarını karşılamak için tarlasını teknoloji yerine eski bir gelenek olan tırpan yoluyla biçiyor. Bir yandan kış için hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da unutulmaya yüz tutan meslekler arasına giren tırpan ile ot biçme geleneğini yaşatmaya çalışıyor.
Sabahın ilk ışıkları ile birlikte tarım arazisinin yolunu tutan İsmail Keleş, tırpanla otlarını biçiyor. Tırpan ile biçilen otun kalitesinin daha iyi olduğunu belirtti.
Haber: Haber Merkezi