SON DAKİKA
hava
Google News

TULUM PEYNİRİ ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2024 - 11:23

/ 150 views kez okundu.
reklam
TULUM PEYNİRİ ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
reklam

Erzincan’ın önemli tescilli ürünlerinden olan Tulum peyniri konusunda Erzincan Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar ile ilgili toplantı yapıldı.

Erzincan’ın önemli tescilli ürünlerinden olan Tulum peyniri konusunda Erzincan Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar ile ilgili toplantı yapıldı. Erzincan Tulum peynirinde standartı sağlama ve tescilli tulum peyniri miktarını artırmak amacıyla Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Özel İdaresi ile Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Erzincan Yöresel Ürünler A.Ş. tarafından üretilen tulum peyniri ile ilgili yapılan toplantıda pazarlama konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı. Erzincan Valiliği koordinasyonunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından yürütülen bir diğer çalışma olan Tulum Peynirinin mayalama aşamasında sığır geni konusunda akademik araştırma ile ilgili olarak yaylalardan alınan numunelerin laboratuvar analizleri konusunda gelinen süreçler ve yapılacak çalışmalar ele alındı. Yapılan toplantıya Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Çırak, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Teoman Yerlikaya, Mali Hizmetler Şube Müdürü Fatih Kalkan, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş, Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş ve akademisyenler katıldı.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.