Erzincan’ın tarımsal sulama ihtiyacının önemli bir oranını karşılayan Göyne Barajı ulaştığı %100 doluluk oranıyla çiftçinin yüzünü güldürürken büründüğü turkuaz rengi ve çevresindeki orman yeşiliyle muhteşem manzaralar sahneliyor.
Erzincan’ın tarımsal sulama ihtiyacının önemli bir oranını karşılayan Göyne Barajı ulaştığı %100 doluluk oranıyla çiftçinin yüzünü güldürürken büründüğü turkuaz rengi ve çevresindeki orman yeşiliyle muhteşem manzaralar sahneliyor. Uzun ve karlı geçen kara kış ardından taş ve kuru görünümünden harika bir doğa manzarasına bürünen baraj izleyenlerin gözlerini kamaştırıyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte canlanan doğa baraj çevresindeki ekosistemi bir örtü gibi sararak ağaçların ve çeşitli bitki örtüsünün canlanmasına büyük katkı sunuyor. Alanda nemli ve yumuşak bir iklim adeta fotoğraf karelerine sığmayacak görsel bir şölen hazırlıyor. Baraj suyunun içilebilir tatlı su özelliğinde olması tüm mineral çözeltilerini adeta doğaya armağan etmiş gibi bir harikalar diyarına dönüştürüyor.
Erzincan Göyne Barajı çoğunlukla tarımsal sulama faaliyetleri için kullanıldığı gibi tatlı su olma özelliğiyle de içme suyu olarak da kullanılabiliyor. Barajda göl balıkçılığı üretimi de ayrıca bir üretim kazanımı olarak hizmet veriyor. Farklı bir ekolojik sistem alanı yaratan baraj alanında bir çok biyoçeşitliliğin gelişmesi bekleniyor. Drone ile görüntülen barajın son hali izleyenleri adeta mest ediyor.