Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğinde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu kapanış oturumu, Rektör Prof. Dr. Akın Levent’in katılımı ile gerçekleşti.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğinde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu kapanış oturumu, Rektör Prof. Dr. Akın Levent’in katılımı ile gerçekleşti. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyum kapanış oturumunda sempozyum yürütücüsü EBYÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdulkadir Gül, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Gül, Türk Devletler Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın himayelerinde gerçekleşen sempozyuma devletin birçok kurumunun destek verdiğini dile getirdi. Sempozyumdan sonraki sürece değinen Gül, sempozyum sonunda Son Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında değerlendirme toplantısının yapılacağı ve Sempozyum deklarasyonu basın açıklamasının olacağını belirtti.
Daha sonra konuşma yapan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kayıpov, bütün Türk Devletleri birleştikten sonraki en büyük bilimsel toplantının bu olduğunu söyledi.
Kapanış oturumda son olarak konuşma yapan Rektör Levent, bu sempozyumun düzenlemesi motivasyonundaki başlıca amacın Türk Devletleri Teşkilatının kurulması ile birlikte Sayın Binali Yıldırım’ın başkan olması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu yıl Türk yüzyılı olacaktır.” sözleri olduğunu söyledi.
Kapanış oturumunun ardından Son Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında değerlendirme toplantısına geçildi. Türk Dünyası’nın dil, tarih, kültür, sanat, eğitim, enerji, diaspora, ticaret, coğrafya, sosyoloji, halkbilimi, antropoloji, turizm, uluslararası ilişkiler, ekonomi, belediyecilik, ilahiyat, kamu idaresi, hukuk, ulaştırma ve haberleşme gibi birçok alanda bilimsel araştırmalara ortak bir zemin oluşturan sempozyumda 43 ülkeden ve ülkemizden yaklaşık 800 bilim adamı katıldı.