SON DAKİKA
hava
Google News

Vali AYDOĞDU: Erzincan, Kitap ve Kütüphane Kullanımında Türkiye Birincisi

Son Güncelleme :

26 Ocak 2026 - 12:57

/ 67 views kez okundu.
reklam
Vali AYDOĞDU: Erzincan, Kitap ve Kütüphane Kullanımında Türkiye Birincisi
reklam

Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU, Belediye Başkanı Bekir AKSUN ile birlikte Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU, Belediye Başkanı Bekir AKSUN ile birlikte Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Genel kurulda konuşan Vali AYDOĞDU, toplantının Yazarlar Birliği ve Erzincan için hayırlı olmasını temenni ederek, yeni oluşacak yönetime başarılar diledi. Erzincan’ın kültür ve eğitim alanındaki güçlü konumuna dikkat çeken AYDOĞDU, kentte kitap ve kütüphane kullanımının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

Vali AYDOĞDU, Türkiye genelinde kütüphanelerden en fazla kitap alan öğrenci sayısının Erzincan’da bulunduğunu belirterek, kitaba, kütüphaneye ve gençlik merkezlerine ilginin en yüksek olduğu ilin de Erzincan olduğunu ifade etti.

Gençlerle doğru iletişim kurmanın önemine değinen AYDOĞDU, şunları söyledi:

“Çocuklarımız artık sözlerimize değil, yaşantımıza ve ayak izlerimize bakıyor. Onlarla göz teması kurar, aynı hizada olur, kalplerine dokunur ve imkân-fırsat sunarsak içlerindeki iyilik ve güzellikler ortaya çıkar. Gençlerimiz çok vicdanlı, merhametli ve sağduyuludur; yeter ki doğru iletişimi kuralım.”

Toplantı, Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve yeni dönem hedeflerinin ele alınmasıyla sona erdi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.