SON DAKİKA
hava
Google News

VALİ AYDOĞDU: “MİLLETİN İSTİKLÂLİ, İSTİKBÂLİNİN KEFİLİDİR!”

Son Güncelleme :

12 Mart 2025 - 11:37

/ 83 views kez okundu.
reklam
VALİ AYDOĞDU: “MİLLETİN İSTİKLÂLİ, İSTİKBÂLİNİN KEFİLİDİR!”
reklam

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Vali Aydoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletlerin tarihinde öyle anlar vardır ki bir neslin azmi ve imanı, geleceğin harcına en sağlam taşlar gibi döşenir. İşte İstiklâl Marşı; aziz milletimizin yedi düvele meydan okuduğu, ferasetini, cesaretini ve kahramanlığını tarih sahnesine altın harflerle yazdırdığı o kutlu mücadelenin en gür sedasıdır.

Mehmet Akif’in kaleminden dökülen her kelime, Asım’ın nesline vasiyet, aziz vatanın istikbâline ise teminattır. O ki milletin yüreğindeki imanı kâğıda işleyerek destanlaştırmış, mazlumların sinesine ümit, zalimlerin karşısına bir şimşek gibi düşmüştür. İstiklâl Marşı, yalnızca bir şiir değildir; şuurdur, irfandır, dirayettir. Kuvvetini tarihten, ilhamını imandan alan bir milletin kıyama kalkışıdır.

Milletin istiklâli, istikbâlinin kefilidir! Bugün, minarelerden yükselen ezanlar, özgürce dalgalanan ay yıldızlı bayrak ve hâlâ gür bir sesle söylenen İstiklâl Marşı, o büyük mücadelenin semeresidir. O mücadelenin kahramanları; cephede düşmana göğsünü siper eden Mehmetçik, cephe gerisinde varını yoğunu ortaya koyan analar, top mermisi taşıyan küçücük omuzlar ve bu ruha can veren münevverlerdir.

Akif, İstiklâl Marşı’nı yazarken bir ücret beklememiş, “Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!” diye dua etmiştir. İşte bu yüzden, her mısrası bizim için sadece bir metin değil, bir ahd, bir yemin, bir namustur. Onu okurken sadece sesimiz değil, kalbimiz titremeli; sadece ezberimiz değil, ruhumuz kıyam etmelidir!

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, başta Millî Mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere istiklâlimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle rahmetle yâd ediyoruz.

Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.