SON DAKİKA
hava
Google News

VALİ AYDOĞDU, “ULUSLARARASI ANADOLU’NUN TÜRKLEŞMESİ VE İSLAMLAŞMASI SEMPOZYUMU” OTURUMLARINA KATILDI

Son Güncelleme :

17 Ekim 2025 - 10:54

/ 122 views kez okundu.
reklam
VALİ AYDOĞDU, “ULUSLARARASI ANADOLU’NUN TÜRKLEŞMESİ VE İSLAMLAŞMASI SEMPOZYUMU” OTURUMLARINA KATILDI
reklam

Erzincan’da düzenlenen “Uluslararası Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Sempozyumu” kapsamında bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen oturumlar, yoğun bir protokol katılımıyla EBYÜ Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Erzincan’da düzenlenen “Uluslararası Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Sempozyumu” kapsamında bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen oturumlar, yoğun bir protokol katılımıyla EBYÜ Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, eşi Emine Aydoğdu ile birlikte, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve eşi ile birlikte katıldı.

Alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen oturumlarda, Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması süreci ile Erzincan’ın bu süreçteki tarihi rolü üzerine önemli sunumlar ve değerlendirmeler yapıldı.

Sempozyum sonunda konuşan Vali Hamza Aydoğdu, şehre teşrif eden kıymetli bilim insanlarına hitaben, “Erzincan’ımıza hoş geldiniz” diyerek, bu anlamlı sempozyuma sundukları katkılar ve değerli paylaşımları için teşekkür etti.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.