

Erzincan’da düzenlenen “Uluslararası Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Sempozyumu” etkinlikleri kapsamında, geleneksel Türk kültürünü yaşatan anlamlı bir buluşma gerçekleşti.
Erzincan’da düzenlenen “Uluslararası Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Sempozyumu” etkinlikleri kapsamında, geleneksel Türk kültürünü yaşatan anlamlı bir buluşma gerçekleşti. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz ve il protokolü, “Uluslararası Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Sempozyumu” etkinlikleri kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yerleşkesinde kurulan Geleneksel Okçuluk alanını ziyaret etti.
Ziyarette, Geleneksel Türk okçuluğunun tarihsel önemi ve genç nesillere aktarılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcılar, okçuluk sporuna olan ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kültürel mirasın yaşatılması adına bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.