SON DAKİKA
hava
Google News

YATIRIM TUTARI 2 MİLYON 921 BİN 650 TL OLAN PROJENİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Son Güncelleme :

24 Haziran 2022 - 11:02

/ 409 views kez okundu.
reklam
YATIRIM TUTARI 2 MİLYON 921 BİN 650 TL OLAN PROJENİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
reklam

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başvuruları kapsamında başlatılan IPARD 2. Programı 11. Çağrı çerçevesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörlüğüne başvuru yapan Dumlu Tarım Hayvancılık LTD. ŞTİ.’nin projesi kabul edildi.

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başvuruları kapsamında başlatılan IPARD 2. Programı 11. Çağrı çerçevesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzincan İl Koordinatörlüğüne başvuru yapan Dumlu Tarım Hayvancılık LTD. ŞTİ.’nin projesi kabul edildi. Firmaya ait yatırım tutarı 2 milyon 921 bin 650 TL olan “DUMLU GES” projesinin sözleşmesi taraflar arasında imzalandı. TKDK Erzincan İl Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sözleşmenin Erzincan’daki tüm yatırımcılara ve Erzincan’a hayırlı olması temennilerinde bulunuldu. Erzincan Erzurum Karayolu üzerinde bulunan işletmede büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile sebze yetiştiriciliği alanında faaliyetler yürütülüyor.

Her yıl hazırladığı dönemsel başvuru projeleriyle tarım ve hayvancılık alanında her türlü çalışmayı yürüten işletmelere destek veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK IPARD 2. Programı 11. Çağrı ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme alanında yerel politikaları destekleyen bir program oluşturdu. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinin genel amaçları ise şu şekilde ifade ediliyor; “Yeni işler yaratmak suretiyle istihdamın desteklenmesi ve iş faaliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla mevcut işlerin korunması, bu şekilde kırsal alanlarda ekonomik faaliyet düzeyinin yükseltilmesi ve kırsal nüfusun azalmasının tersine çevrilmesidir. Ekonomik faaliyetler ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, kırsal alanlarda büyüme, istihdam ve sürdürülebilir kalkınma için gereklidir. Bu durum, kırsal alanlarda hane halkı gelirlerini doğrudan artırarak, ekonomik ve sosyal bakımdan daha iyi bir bölgesel dengeye katkı sağlamaktadır.

Bu tedbir spesifik olarak çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesinde yatırımların modernizasyonu, oluşturulması, genişletilmesi ve yeniden inşası aracılığıyla kırsal faaliyetlerin oluşturulmasını, çeşitlendirilmesini ve geliştirilmesini hedefleyecektir. Ayrıca belirtilen konularda tarımsal ve tarım dışı faaliyetlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır:

Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi: Süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar ve misel, fide ve fidan, çiçek soğanını içermektedir. Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesini içermektedir. Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler: Zanaatkârlık faaliyetleri ile gıda-gıda olmayan ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasını içermektedir.  Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri: Konaklama, yeme-içme tesisleri ve rekreasyon faaliyetlerini içermektedir. Su ürünleri yetiştiriciliği: İç sularda su ürünleri üretimi yapan tesisleri ve ürün satışı yapan restoranları içermektedir. Makine parkları: Yerel tarım sektörünün ortak ihtiyaçlarına hizmet edecek yatırımları içermektedir. Yenilenebilir enerji yatırımları: Elektrik ve ısı üretimi için yapılacak yatırımları içermektedir. Uygun yararlanıcılar diğer çiftlik faaliyetleri çeşitlendirme aktivitelerinden ve bu tedbir kapsamındaki iş geliştirme faaliyetlerinden bağımsız olarak, kendi ihtiyaçları için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapabilirler.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.