SON DAKİKA
hava
Google News

YEDAM’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Son Güncelleme :

08 Ekim 2025 - 12:41

/ 180 views kez okundu.
reklam
YEDAM’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI DÜZENLENDİ
reklam

Erzincan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’de bağımlılıkla mücadele kapsamında bir toplantı düzenlendi.

Erzincan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’de bağımlılıkla mücadele kapsamında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Yeşilay Erzincan Şube Başkanı Sinan Aslan ve Yeşilay gönüllü üyeleri katıldı.

Programda konuşan Yeşilay Başkanı Sinan Aslan, bağımlılıkla mücadelenin insanlık için bir bağımsızlık meselesi olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“5 yıldan beri insanımızın ve insanlığın bağımsızlığı için mücadele ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey bağımlı olmaktır. Bir toplumun başına gelebilecek en kötü şey de gençliğinin, geleceğinin bağımlı olmasıdır.”

Aslan, Yeşilay’ın Türkiye genelinde madde, alkol, tütün, kumar ve internet bağımlılıklarıyla mücadele ettiğini belirterek, ülke genelinde 120 şube, 182 üniversite kulübü ve 105 spor kulübüyle önleyici çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen “Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı”, “Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı” ve “Yaşam Becerileri Eğitim Programı” gibi projelerle çocuklara ve gençlere yönelik farkındalık oluşturduklarını belirten Aslan, “Bağımsızlık sadece toprağın bağımsızlığı değil, nesillerin de bağımsızlığıdır.” dedi.

Erzincan Yeşilay Şubesinin genç, dinamik ve sivil toplum konusunda tecrübeli bir ekipten oluştuğunu vurgulayan Aslan, “Erzincan’da bağımlılıkla alakalı yapılabilecek her türlü çalışmayı yapıyorlar ve bağımsızlık kültürü gelişmesi noktasında her türlü faaliyeti yürütüyorlar.” dedi.

Ancak bağımlılıkla mücadelenin yalnızca Yeşilay veya devlet kurumlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Aslan, şu çağrıda bulundu:

“Bu meseleyi milli bir mesele olarak görmek gerekiyor. Mahallelerde büyüklerden, esnaftan, öğretmenlerden, imamlardan herkesin bu konuda sorumluluk alması lazım. Biz Yeşilay olarak 7/24 vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü desteği sağlamaya hazırız.”

Aslan, Erzincan YEDAM’ın da bu kapsamda önemli bir görev üstlendiğini belirterek, vatandaşların bağımlılıkla ilgili destek almak için 115 Yeşilay Danışma Hattı üzerinden randevu alabileceklerini ifade etti.

Erzincan’da bugüne kadar yaklaşık 600 kişinin YEDAM aracılığıyla bağımlılıktan kurtulduğunu söyleyen Aslan, en fazla başvurunun alkol bağımlılığı, ardından kumar ve tütün bağımlılığı nedeniyle yapıldığını aktardı.

Bağımlılıkla mücadelede Erzincan Valiliği, Belediye Başkanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün güçlü destek verdiğini dile getiren Aslan, özellikle “Değerli Erzincan Projesi” kapsamında yapılan çalışmaların önemine değindi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde genç Yeşilaycıların aktif olarak görev aldığını ifade eden Aslan, “Yirmi bin öğrencimiz varsa yirmi bin öğrencimizin de genç Yeşilaycı olması, bağımlılıklara bulaşmadan bağımsız bir geleceğe yürümesi en büyük hedefimiz.” dedi.

Program sonunda Sinan Aslan, Erzincan halkına şu çağrıyla seslendi:

“Erzincanlılarımız lütfen Yeşilay’ın çalışmalarına sahip çıksınlar, gönüllü olsunlar, faaliyetlerden haberdar olup katılsınlar. Hep beraber bu işin üstesinden gelelim. Bağımsız bir Erzincan uzak bir hayal değil, yakın bir gerçek olsun.”

Aslan, konuşmasını “Hiçbir çocuğumuzu, gencimizi kaybetmediğimiz, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Erzincan dileğiyle…” sözleriyle tamamladı.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.