DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.106.632 -0.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Google News

12 KASIM AFETE HAZIRLIK GÜNÜ

Son Güncelleme :

12 Kasım 2021 - 11:20

/ 373 views kez okundu.
reklam
12 KASIM AFETE HAZIRLIK GÜNÜ
reklam

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da yaşanan Kocaeli ve Düzce depremlerinin ardından afet risklerinin azaltılması ve afet risk yönetimine önem veren bir afet yönetim sisteminin oluşturulması amacıyla 12 Kasım tarihi Afete Hazırlık Günü olarak ilan edildi. Bu kapsamda Afet Farkındalık eğitimleri, yangın ve tahliye eğitimleri, sivil savunma eğitimleri, çadır eğitimleri, tatbikatlar ve gönüllülük çalışmaları aktif olarak yürütülüyor.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da yaşanan Kocaeli ve Düzce depremlerinin ardından afet risklerinin azaltılması ve afet risk yönetimine önem veren bir afet yönetim sisteminin oluşturulması amacıyla 12 Kasım tarihi Afete Hazırlık Günü olarak ilan edildi.

Son 30 yıl içerisinde doğal afetlerin özellikle depremlerin oluşum sıklığının giderek artması, meydana gelen kayıp ve hasarın da artmasına yol açmakta ve her yıl milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkilemekte.

1990’lı yıllardan bugüne farklı disiplin ve kuruluşların afet yönetim sürecine dâhil olmasıyla birlikte uluslararası alanda müdahale tabanlı afet yönetimi yerine, afet risklerinin azaltılması ve afet risk yönetimine önem veren bir afet yönetimi anlayışının oluşturulmasına başlandı.

Bu kapsamda afet risklerinin azaltılmasına yönelik tedbirlerin uygulanması hükümetlerin öncelikli sorumluluğu olarak ele alınıyor. Afet risklerinin azaltılması kalkınma faaliyetlerinin parçası olarak kabul ediliyor. Risk azaltma çalışmalarının etkinliğini artırmak için, bu çalışmalar bütün tehlike türlerini dikkate alan bir yaklaşımla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle geliştirilecek faaliyetlerin etkinliğinin arttırılması için halkın bütün süreçlere katılımı sağlanması amaçlanıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD tarafından insan kaynaklı afetler, teknolojik afetler ve doğal afetlere ilişkin denetimsiz, yanlış kullanım, bilgisizlik ve eğitim eksikliği gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmalarıyla olabilecek felaketlerin önüne geçerek risklerin aza indirilmesi hedefleniyor.

Bu hedefle afetlere hazırlık sürecinde acil durum planlarının hazırlanması, geliştirilmesi ve güncellenmesi, bu planlarda görev ve sorumluluk verilen personelin eğitim ve tatbikatlarla bilgi düzeylerinin arttırılması, arama-kurtarma faaliyetlerinin örgütlenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, acil yardım malzemelerinin stoklanması, toplumun afetlere hazır olma konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

AFAD aynı zamanda afet sıklığının gerçekleştiği iller başta olmak üzere 81 ilde iller bazında koordineli olarak kapasite geliştirme, afet erken uyarı ve alarm sistemlerinin kurulması, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı, tahliye, bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları, araştırma faaliyetleri ve acil durum planlaması yapılmakta.

Bu kapsamda Erzincan’da AFAD, UMKE, 112, İTFAİYE ve ilgili birimlerce Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı kapsamında kurum personellerine, eğitim kurumlarına ve vatandaşlara yönelik Afet Farkındalık eğitimleri, yangın ve tahliye eğitimleri, sivil savunma eğitimleri, çadır eğitimleri, tatbikatlar ve gönüllülük çalışmaları aktif olarak yürütülüyor.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.