DOLAR 32,5728 % 0.09
EURO 35,0382 % 0.55
GRAM ALTIN 2.432,79 % 0,40
ÇEYREK A. 3.977,61 % 0,40
BITCOIN 64.294,02 -3.737
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Google News

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ;3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı

Son Güncelleme :

03 Aralık 2019 - 9:16

/ 618 views kez okundu.
reklam
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ;3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı
reklam

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ;yazılı bir açıklama yaptı. Hirik; “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.
Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.
Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir.
Güçlü Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar engelli vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, özellikle 2004 yılında çıkarılan ve 2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Kanunu çerçevesinde çok ciddi temel kanuni düzenlemeler yapılmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı ortaya çıkmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine saygılarımı sunuyor, esenlikler diliyorum.” Diye konuştu.

Haber : Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.