DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.974,31 -1.419
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

1938 YILINDA AİT BİR FOTOĞRAF KARESİ

Son Güncelleme :

28 Haziran 2022 - 11:38

/ 268 views kez okundu.
reklam
1938 YILINDA AİT BİR FOTOĞRAF KARESİ
reklam

Erzincan’da yıl 1938. Bir fotoğraf karesi. Bu fotoğraf o dönemin asayiş hizmetlerinde görevli askeri personeller yer alıyor. Bu fotoğraf Erzincan Meydan Karakolundan 1938 yılında emekli olan Polis Memuru Merhum Salih Zeki KIRTILOĞLU’nun kızı Semiha AKYILDIRIM tarafından Erzincan Emniyet Müdürlüğüne hediye ediliyor.

Erzincan’da yıl 1938. Bir fotoğraf karesi. Bu fotoğraf o dönemin asayiş hizmetlerinde görevli askeri personeller yer alıyor. Bu fotoğraf Erzincan Meydan Karakolundan 1938 yılında emekli olan Polis Memuru Merhum Salih Zeki KIRTILOĞLU’nun kızı Semiha AKYILDIRIM tarafından Erzincan Emniyet Müdürlüğüne hediye ediliyor. Dönemin asayiş tehditlerinin ortadan kaldırılmasını sağlayan bu birlikler Erzincan’ın en kuvvetli Polis Teşkilatı kadrosunun yegâne bir örneğini temsil ediyor. Bir fotoğraf karesinden belki o dönemden bu güne uzanan bir asayiş hizmetinin hikâyesi yer alıyor. Dönemin en belirgin suçları ise devletin emniyet-i dâhiliyesini ihlal, yol kesme, devlet malını çalma, öldürme, kalpazanlık, kundakçılık, hırsızlık, mahpus kaçırma, ruhsatsız doktorluk yapma, kız kaçırma, kumar, gürültü ve şamata yapma, serserilik vb. Bu tip suçlara kaşı da halen mücadelesini yürütmekte olan Türk Polis Teşkilatı temsilini tarihin bu fotoğraf karesinde gösterdiği gibi günümüzde de göstermeye ve aynı görev anlayışıyla ilerlemeye devam ediyor.

Fotoğrafta bilinen ve Erzincan’da görev yürüten polisler ise şöyle; Ayakta soldan sağa ikinci Polis Memuru Ali Efendi (Ciminli), Ayakta soldan sağa üçüncü Polis Memuru Mahmut Efendi (Cuhalı), Ayakta soldan sağa beşinci Polis Memuru Mustafa Efendi (Gazeteci Taha AKYOL’un dedesi), Ayakta soldan sağa altıncı Polis Memuru Salih Zeki KIRTILOĞLU.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.