DOLAR 32,5693 % 0.14
EURO 34,9195 % 0.66
GRAM ALTIN 2.432,85 % 0,00
ÇEYREK A. 3.977,70 % 0,00
BITCOIN 66.777,51 0.673
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Google News

1939 DEPREMİ ANMA MESAJI

Son Güncelleme :

25 Aralık 2021 - 12:51

/ 285 views kez okundu.
reklam
1939 DEPREMİ ANMA MESAJI
reklam

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 1939 Erzincan Depremi dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 1939 Erzincan Depremi dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; “Deprem, insanoğlunun en çok etkilendiği doğal afetlerin başında gelmektedir. Yıkıcı etkisi oldukça büyük olan depremler gerek doğada gerekse insanoğlunun hayatında büyük tahribatlara yol açmaktadır. Bu doğal afet, birtakım sosyolojik ve psikolojik problemleri beraberinde getirmiş ve sarılması zor yaralar açmıştır. 27 Aralık 1939 Erzincan depremi ise tarih boyunca Anadolu coğrafyasında yaşanmış en büyük depremler arasında yer almaktadır.

Erzincan 27 Aralık 1939 tarihinde büyük bir depreme maruz kalmıştır. Merkez üssü Erzincan olan depremin şiddeti 7,9 civarında ölçülmüştür. Bu özelliği ile Anadolu’da 19. yüzyıldan günümüze kadar olan dönemde meydana gelen depremler arasında en büyük deprem olarak nitelendirilmektedir. Kayıt altına alınan diğer depremlerin zayiatları ile kıyaslandığında ülkemizde en çok hasar bırakan deprem olmuştur. Bu depremde resmi rakamlara göre; 32.968 insan hayatını kaybetmiş, 116.720 bina yıkılmıştır. Bunun yanında binlerce hayvan telef olmuştur. Dünya tarihinde depremlerde ölen insanların miktarı sıralamasında Erzincan Depremi 27. Sırada, 20. yüzyılın depremleri düşünüldüğünde ise 8. sırada yer almaktadır.

Üzerinden 72 yıl geçmiş olmasına rağmen, acıların hala taze olduğu ve yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızın asla unutulmadığı bir vakıadır. Yaşanan bu acı olayın meydana geldiği ilk andan itibaren devletimiz ve milletimiz, büyük bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girerek, yaraları sarmıştır. Depremlerde can ve mal kaybının en az olması veya hiç olmamasını sağlamanın yolu, depreme dayanaklı binaların inşa edilmesidir. Çünkü  “Deprem öldürmez, binalar öldürür.” Bu gerçeği aklımızdan hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Bu çerçevede, gelecek nesillerimize önce deprem bilincini sonra da daha dayanıklı bir yapılaşma bırakmak ve hem kamu, hem de özel sektör olarak yapılacak tüm yapıların temelden çatısına kadar kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamak öncelikli görevimizdir.Bu duygu ve düşünceler içerisinde, ilimizde, ülkemizde veya dünyanın hiçbir yerinde bu tür acıların bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Tüm Erzincanlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.