DOLAR 32,2476 % -0.01
EURO 34,9254 % 0.16
GRAM ALTIN 2.434,83 % 0,10
ÇEYREK A. 3.980,94 % 0,10
BITCOIN 63.390,92 3.487
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

1992 ERZİNCAN DEPREMİ ŞEHİTLERİ ANILDI

Son Güncelleme :

14 Mart 2022 - 11:28

/ 285 views kez okundu.
reklam
1992 ERZİNCAN DEPREMİ ŞEHİTLERİ ANILDI
reklam

13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 30. Yıldönümü münasebetiyle Erzincan Belediyesi tarafından Deprem Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Programda deprem şehitlerine dualar edilerek helva dağıtıldı.

13 Mart 1992 Erzincan Depreminin 30. Yıldönümü münasebetiyle Erzincan Belediyesi tarafından Deprem Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Programda deprem şehitlerine dualar edilerek helva dağıtıldı. Terzibaba Mezarlığı Deprem Şehitliği’nde düzenlenen programa; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında ilk olarak depremde ebediyete intikal edenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti verilerek, dualar edildi.

Ardından Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun yaptığı konuşmada tüm deprem şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu. Ardından konuşan Vali Mehmet Makas, 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendiği hatırlatarak şu ifadelere yer verdi; “Erzincan genelinde yaklaşık 224 bin vatandaşımıza afet bilincini artırmak amacıyla eğitimler verildi. Bu yıl da “Afet Tatbikat Yılı” olarak belirlendi. Geçtiğimiz günlerde 315 okulumuzda 45 bin öğrencimizle afet anı ve tahliye konularında tatbikatlar yapıldı. Afet öncesi, anı ve sonrası konularında okullarımızda eğitimlerimiz devam ediyor. Bu da deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür bağlamında önce tedbir alıp sonra da vatandaşımızı bilinçlendirmekten geçiyor. Temennimiz, Allah ilimize ve ülkemize böyle acıları yaşatmasın. Ancak gevşemeden, tedbirleri devam ettirerek ve bilinci artırarak ta depreme hazırlıklı bir nesil ve millet oluşturmakla da mükellefiz.”

Konuşmasının sonunda deprem şehitlerine Allah’tan rahmet dileyen Vali Makas, depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabırlar diledi.

Anma programı Vali Mehmet Makas ve beraberindeki il protokolü tarafından deprem anıtına çelenk konulması ve deprem şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakılması ile sona erdi.

Vali Makas ve beraberindeki protokol üyeleri son olarak Camii Kebir Camiinde deprem şehitleri için düzenlenen Mevlit programına katıldı. Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mevlit-i şerif ve ilahiler okunarak, tüm deprem şehitlerine dualar edildi. Program sonunda vatandaşlara helva dağıtıldı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.