DOLAR 32,2174 % -0.09
EURO 34,7082 % -0.29
GRAM ALTIN 2.446,72 % 0,59
ÇEYREK A. 4.000,38 % 0,59
BITCOIN 61.160,76 -0.511
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Google News

1992 ERZİNCAN DEPREMİNİN 31’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE DEPREM ŞEHİTLERİ ANILDI

Son Güncelleme :

14 Mart 2023 - 9:56

/ 286 views kez okundu.
reklam
1992 ERZİNCAN DEPREMİNİN 31’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE DEPREM ŞEHİTLERİ ANILDI
reklam

13 Mart 1992 tarihinde Erzincan’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 653 vatandaş hayatını kaybetmişti.

 

13 Mart 1992 tarihinde Erzincan’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 653 vatandaş hayatını kaybetmişti. Hayatlarını kaybeden vatandaşlar için Terzibaba Mezarlığı Deprem Şehitliği’nde Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen programda Dualar okundu, deprem şehitliği anıtına çelenk konuldu ve Deprem şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakıldı.

 

Terzibaba Mezarlığı Deprem Şehitliği’nde düzenlenen programa; Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Ekinci, Erzincan Eski Milletvekili Tevhit Karakaya, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Program kapsamında ilk olarak depremde ebediyete intikal edenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti verilerek, dualar edildi. Daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun yaptığı konuşmada tüm deprem Şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni etti. Başkan Aksun konuşmasında şunları ifade etti;

 

“1992 yılında yaşamış olduğumuz deprem neticesinde 653 vatandaşımızı şehit verdik. O günden bugüne hem onları rahmetle anabilmek hem de bunu unutmamak unutturmamak adına bu programlar düzenlenene gelmişti bugün de aynı programın icrasındayız. Memleketimizin deprem kuşağı üzerinde olduğu her defasında ifade edilmekte. Bu günleri geçmişimiz rahmetle anarken rahmetle anarken hazırlıklı hale getirebilmenin de gayret içerisindeyiz. Yatay mimarinin devamında 92 depremi öncesi yapısı stoğunun yenilenmesinde yapmış olduğumuz raporlar ilgili bakanlığımıza bildirilmiştir. İmkanlar ölçüsünde inanıyorum ki yenilenecektir. Vatandaşlarımız da gerekli ilgi ve alakayı göstermektedir. Erzincan’ımızda kentsel dönüşümü mutlaka tamamlamamız gerektiği bilinciyle hareket etmekteyiz. Geldiğimiz günden beri kentsel dönüşüme emek koyan bir kardeşiniz olarak İnşallah bundan sonraki süreçte de bu kentsel dönüşümü tamamlayabilmek için elimizden gelenin en iyisini en ivedilikle yerine getireceğiz. Hep birlikte bunu başaracağız, depreme hazırlıklı hale getirmek için de başta Çevre Şehircilik ve Afad’ımız olmak üzere Üniversitemiz olmak üzere işbirliği yaparak Erzincan’ımızı depreme hazır hale getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hazırlıklar başladı komisyonlar kuruldu, komisyonlar incelemelerini yapıyor. İnşallah daha ince ayrıntılarıyla birlikte inceleyip durulması mümkün olmayan risk analizi olumsuz olan binalara gereken yapılacaktır, bunun da bilinmesini arzu ediyoruz. Erzincan’ımıza Yücel Mevlam bir daha böyle felaketler yaşatmaması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkanı Bekir Aksun’un konuşmasının ardından AK Parti Erzincan Milletvekilleri, Burhan Çakır, Süleyman Karaman ve Erzincan Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı’da yaptıkları konuşmalarında deprem şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek, depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilediler.

 

 

1992 Erzincan Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Vekili M. Deniz Arabacı; “Depremi yaşayan bilir. Erzincan’da bunu en iyi bilen illerden biri. 1939 ve 1992 depremleri başta olmak üzere defalarca büyük acılar yaşamış. Allah bir daha böyle acıları ilimize yaşatmasın. Bizlerde ilin yöneticileri olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Belediyemiz, AFAD’ımız, siyasilerimiz, Valiliğimiz hep birlikte çaba gösteriyoruz.” dedi.

 

Erzincanlı hemşehrilerimizin çok yardım sever olduğunu da belirten Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde, deprem bölgesine Erzincanlı hemşehrilerimiz tarafından çok ciddi yardımlar yapıldığını belirterek, tüm hemşehrilerimize teşekkür etti.

 

Anma programı il protokolü tarafından deprem şehitliği anıtına çelenk konulması ve deprem şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakılması ile sona erdi.

 

 

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.