DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°
Google News

2020 Hac Kurası Sonuçları Ne Zaman Nereden Açıklanacak?

Son Güncelleme :

30 Aralık 2019 - 10:20

/ 657 views kez okundu.
reklam
2020 Hac Kurası Sonuçları Ne Zaman Nereden Açıklanacak?
reklam

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen Hac kaydı sürecinin sona ermesiyle birlikte Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Hac kuraları, hacı adayları tarafından canlı olarak izlenebilecek. 2020 yılı içerisinde Hac ibadetini yerine getirmek üzere kaydını gerçekleştiren adaylar, hac kuralarının çekilerek hacı adaylıklarının sonuçlanacağı tarihi merakla araştırıyor. Kuraların çekilerek hacı adaylarının belirlenmesinin ardından kesin kayıt süreci başlayacak.
2020 yılı hac kurası 09 Ocak 2020 Perşembe günü çekilecek ve aynı gün ilan edilecektir.
Hac kesin kayıtları 13–24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
İslamiyet’in 5 temel şartından birisi olan Hac ibadeti mali duruma bağlı bir ibadettir. Maddi durumu iyi olan fıkhen belli oranlara sahip Müslümanların hayatlarında bir kez hac ibadetini yerine getirmesi farzdır. Ancak bu farz ibadeti yerine getirebilmek için maddi durumun iyi olması da günümüzde yeterli olmamaktadır. Çünkü Mekke hac döneminde dünyadaki 1,5 milyar Müslümanın ancak %3-5 ini ağırlayabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bu da arz talep oranında dengesizlik yaratmaktadır. Türkiye de milyonlarca hacı adayı hacca gitmek için yıllarca beklemek durumunda kalmaktadır. Çekilen kura ile hacca gidebilenler kendilerini şanslı saymaktadırlar. Ülkemizde her yıl kasım aralık ayında başvuru ve müracaatlar yapılmakta ocak ayında da kura sonuçları açıklanmaktadır. 2020 yılında Türkiye’den kutsal topraklar olan Mekke ve Medine’de Hac ibadetini yerine getirecek hacı adayları, hac kura çekim tarihlerini ve hac kura başvuru tarihlerini merak ediyordu. Hacca gitmek için ilk adım adım olan Hacı adaylarının gözleri merakla konuya ilişkin duyurunun yapılacağı Diyanet İşleri Başkanlığı’na çevrilmişti. Maddi durumu elveren her Müslümanın yerine getirmesi farz olan hac ibadeti bildiği gibi Suudi Arabistan topraklarında olan Kabe’de yapılan bir ibadettir. Suudi Arabistan’ın ülke politikası gereği her yıl ülkelere verilen kontenjanlar kadar hacı adayı hac ibadetini yerine getirebiliyor. Kontenjanların kısıtlı olmasından dolayı adaletli olması amacıyla kura sistemiyle belirlenen hacı adayları her yılın belli tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının liderliğinde çekilen kura ile seçiliyor. İslam dininde temel ibadetler arasında yer alan ve İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadeti, dünya genelinde milyonlarca Müslüman tarafından yerine getiriliyor.
Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.