DOLAR 32,2838 % 0.08
EURO 34,7640 % 0.2
GRAM ALTIN 2.398,89 % 0,23
ÇEYREK A. 3.922,19 % 0,23
BITCOIN 61.264,00 -2.573
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

2023 YILI AHMET HALUK DURSUN 2. LİSELER ARASI TARİH BİLGİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2023 - 10:28

/ 142 views kez okundu.
reklam
2023 YILI AHMET HALUK DURSUN 2. LİSELER ARASI TARİH BİLGİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
reklam

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerde milli bir tarih, kültür ve medeniyet bilinci oluşturmak, öğrencilerimize kültür ve medeniyete ait önemli şahsiyetleri ve eserleri tanıtmak, tarihe mal olmuş şahsiyet ve olayların günümüze yansımalarını değerlendirmek, öğrencilerin ileriye dönük akademik çalışmaları için ön bir çalışma imkânı sağlamak amacıyla planlanan 2023 Yılı Ahmet Haluk Dursun 2. Liseler Arası Tarih Bilgi Yarışması gerçekleştirildi.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerde milli bir tarih, kültür ve medeniyet bilinci oluşturmak, öğrencilerimize kültür ve medeniyete ait önemli şahsiyetleri ve eserleri tanıtmak, tarihe mal olmuş şahsiyet ve olayların günümüze yansımalarını değerlendirmek, öğrencilerin ileriye dönük akademik çalışmaları için ön bir çalışma imkânı sağlamak amacıyla planlanan 2023 Yılı Ahmet Haluk Dursun 2. Liseler Arası Tarih Bilgi Yarışması gerçekleştirildi. 2022 yılı itibariyle ilk defa düzenlenen ve 2023 yılında da yarışmanın 2.si düzenlenen “Ahmet Haluk Dursun 2. Tarih Bilgi Yarışması” 18.05.2023 Perşembe günü saat 09.00’da Erzincan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Konferans Salonunda gerçekleşti.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ferhat Albayrak, Şube Müdürleri Murat Karakurt ve Hasan Güneş yarışmaya başvuru yapan 16 ortaöğretim kurumunun okul yöneticileri danışman öğretmenler, okullarımızın tarih dersi öğretmenleri ve öğrenciler katılım sağladığı yarışma 3 oturum halinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 saat süren yarışmada son altıya Erzincan Lisesi, Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi, Mustafa Doğan Anadolu Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, TOBB Binali Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk üç dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Yarışma sonunda Erzincan Lisesi 1. Mustafa Doğan Anadolu Lisesi 2. Sosyal Bilimler Lisesi 3. oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren okulların ödüllerini İl Millî Eğitim Şube Müdürlerinden Hasan Güneş’in elinden aldılar. Kaybedeni olmayan yarışma, öğretmen ve öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Yarışmanın hazırlanmasında rehberlikleriyle AR-GE birimine yol gösteren İl Millî Eğitim Müdür Vekili Murat Demir’e, yarışmanın başından sonuna kadar planlanmasında emek sarf eden Şube Müdürlerinden Turgut Çakmak, Murat Karakurt ve Hasan Güneş’e, yarışmanın fikri boyutundan sponsorluğuna kadar destek sağlayan Erzincan MTAL’in Tarih Öğretmeni Yakup Kutsal ve Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı’ya, eğitim sendikalardan Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Nebi Gül ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Temel Çiçek’e, yarışmanın çağrıya çıkışıyla yaklaşık iki aydır öğrencilerini yarışmaya hazırlayan danışman öğretmenlere, uzun yıllar hatırlanacak kıyasıya bir yarış veren geleceğin teminatı sevgili öğrencilere, yarışmaya katılım sağlayan okul yöneticilere ve yarışmanın planlama boyutundan sonlandırılmasına kadar süreci yürüten İl MEM AR-GE ekibine teşekkür edildi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.