DOLAR 32,2739 % 0.05
EURO 34,7030 % -0.05
GRAM ALTIN 2.393,72 % -0,28
ÇEYREK A. 3.913,72 % -0,28
BITCOIN 62.144,10 -3.32
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Google News

2024 CAN ERZİNCAN YILINDA ERZİNCAN ÜRÜNLERİ GÜZEL AMA YERDE, AMA AÇIKTAN SATILIYOR

Son Güncelleme :

02 Ocak 2024 - 12:49

/ 561 views kez okundu.
reklam
2024 CAN ERZİNCAN YILINDA ERZİNCAN ÜRÜNLERİ GÜZEL AMA YERDE, AMA AÇIKTAN SATILIYOR
reklam

2024 Can Erzincan yılında Erzincan’ın Coğrafi İşaret Tescilli ürünleri dikkat çekiyor. Erzincan Tulum Peyniri, Tereyağı, balı, cevizi, dutu, pekmezi derken envaı çeşit ürünler her daim gıda satış işletmelerinde, pazarda veya tezgâhlarda. Her şey iyi güzel hoşta ERT Şah Medya facebook sayfamızı takip eden bir takipçimizin yayınladığımız bir habere ilişkin ortaya koyduğu gerçeklik maalesef can yakıyor. Söz şu; “Buğday meydanı çok güzel, ancak ürünler hep açık satılıyor.”

2024 Can Erzincan yılında Erzincan’ın Coğrafi İşaret Tescilli ürünleri dikkat çekiyor. Erzincan Tulum Peyniri, Tereyağı, balı, cevizi, dutu, pekmezi derken envaı çeşit ürünler her daim gıda satış işletmelerinde, pazarda veya tezgâhlarda. Her şey iyi güzel hoşta ERT Şah Medya facebook sayfamızı takip eden bir takipçimizin yayınladığımız bir habere ilişkin ortaya koyduğu gerçeklik maalesef can yakıyor. Söz şu; “Buğday meydanı çok güzel, ancak ürünler hep açık satılıyor.” Bu gerçeklik belki sayamayacağımız kadar çok peynirci, bal satan veya Erzincan yöresel ürünlerini satan işyerlerini kapsamıyor elbette ancak 21. Yüzyıl Türkiye’sinde ve 2024 Can Erzincan yılında belki eline bir miktar para geçsin kaygısıyla ve telaşla ürünlerini satmak isteyen vatandaşlarımız vardır. Ancak sonuç olarak dünyanın, ülkemizin ve Erzincanlıların Erzincan’a gelip gördüğü en çarpıcı ortamlardan biri olan Buğday Meydanında halen yöresel ürünler diye tabir ettiğimiz ürünler maalesef yerde ve açık bir şekilde satılıyor.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa SARIGÜL’ün 01 Ocak 2024 Pazartesi günü CHP İl Binasında gerçekleştirdiği ve Erzincan’a ait Coğrafi İşaret Tescili almış ürünlerin gösterildiği can alıcı bir tanıtım çalışması Erzincan’a büyük değer katacak bir projeye dönüşürken Erzincan’a gelecek ziyaretçilerin bu tip manzaralarla karşılaşmaması gerekiyor. Habere ilişkin facebook paylaşımımızda bir takipçimiz tarafından yapılan yorumu anlamlı bulmak kadar bu konuda gıda denetim ekiplerinin Erzincan’da bir hijyen çalışmasını başlatması önem taşıyor. Takipçimiz madde madde Sayın Vekilimize iletmek istediği isteklerini sıralarken bir maddesindeki yazdığı cümleleri eklemeden geçemiyoruz; “Buğday meydanı çok güzel, ancak ürünler hep açık satılıyor. Tezgâh yerine yerlerde satış yapılıyor. Hijyen açısından çok kötü. Her geçen gıdaları elliyor. Öksüren hapşıran kimse dikkat etmiyor. Kuruyemişlerin önünde cam olmalı. Her giren elini sürmemeli. Gıda denetimi daha dikkatli yapılmalı. Uygun şartlar yoksa izin verilmemeli….”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.