DOLAR 32,2520 % -0.02
EURO 34,6923 % -0.11
GRAM ALTIN 2.393,92 % -0,27
ÇEYREK A. 3.914,06 % -0,27
BITCOIN 62.322,00 -1.239
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°
Google News

8 MART PANELİ DÜZENLENDİ

Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 9:20

/ 362 views kez okundu.
reklam
8 MART PANELİ DÜZENLENDİ
reklam

Eğitim-Sen Erzincan Şubesince Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü 8 Mart dolayısıyla Doç. Dr. Ayşem Sezer ŞANLI, Dr. Gülçin Özge TAN, Av. Banu Çukadar YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aldırmaz AKKAYA ve Dr. Öğr. Üyesi Eda KOÇAK’ın moderatörlüğünü yaptığı bir panel düzenlendi. Panelde kadınların tarihten günümüze gelen mücadeleleri ve Türkiye’deki kadın ele alındı.

Eğitim-Sen Erzincan Şubesince Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü 8 Mart dolayısıyla Doç. Dr. Ayşem Sezer ŞANLI, Dr. Gülçin Özge TAN, Av. Banu Çukadar YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aldırmaz AKKAYA ve Dr. Öğr. Üyesi Eda KOÇAK’ın moderatörlüğünü yaptığı bir panel düzenlendi. Panelde kadınların tarihten günümüze gelen mücadeleleri ve Türkiye’deki kadın ele alındı. Gerçekleştirilen panele Eğitim-Sen İl Başkanı Hüseyin TANER, CHP Erzincan İl Başkanı Fevziye KÖYLÜ, Erzincan Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zülfü Erdoğan ÖZTÜRK, Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Panel akademisyen kadın konuşmacılarca gerçekleştirildi. Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen panele ilgi yoğun oldu. Panelde ilk olarak bir konuşma yapan Doç. Dr. Ayşem Sezer ŞANLI Erken Cumhuriyetten 90’lara Türk Feminizmi; Farklılıklarımız Üzerine Düşünmek konulu bir anlatımda bulundu. Tarihteki cinsiyet eşitsizliklerine karşı Türk kadını hareketleri ve Türk kadınının sosyal siyasal hayata katılım şekilleri ele alındı.

Ardından bir konuşma yapan Dr. Gülçin Özge TAN özellikle kadın hareketinin hızla yükselişe ve bazı yapılar eliyle örgütlenmeye geçtiği süreç olan 2000’lerde Türkiye’de kadın olmak konulu bir anlatım gerçekleştirdi. TAN bu süreçteki kadın mücadelelerindeki ideolojik ve politik farklılıklarının Türkiye’nin sosyal ve siyasal sürecine etkisini değerlendirdi.

Ardından bir konuşma yapan Av. Banu Çukadar YILMAZ Kadına Yönelik Erkek Şiddeti ve Şiddetle Mücadele Hukuki Mekanizmalar konulu bir anlatım gerçekleştirdi. YILMAZ konuşmasında ulusal ve uluslararası alanda kadın erkek eşitliği ve kadına karşı şiddet ile ilgili düzenlemelere değinerek anayasal alanda kadının korunmasına ilişkin eksiklikler ve hukuki prensiplere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son olarak bir konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aldırmaz AKKAYA ise Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifçiliği konulu bir anlatımda bulundu. Özellikle toplumun ekonomik ve sosyal kalkınmasında ve üretime dayalı büyümenin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynayan kadın kooperatifçiliğinin model katkıları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ardından Dr. Öğr. Üyesi Eda KOÇAK moderatörlüğünde bir kısa film gösterimi yapıldı. Sunumların ardından dinleyicilerin katkısı ve sorularının cevaplanmasıyla panel sona erdi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.