Ramazan ayında sofraları süsleyen lokma tatlısı yine vatandaşların tercihi oluyor. Saray mutfağından gelen Lokma tatlısı günümüzde de pratikliği ve fiyat uygunluğuyla tercih ediliyor.
Saray mutfağından gelen lokma tatlısı uzun yıllar önce sokakta arabalar içinde satılır ve halk tarafından sıkça tercih edilirdi. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarını süsleyen bu tatlı çeşidi pratikliği ve fiyat uygunluğuyla tercih nedeni oluyor.
Erzincan’da da pastane önlerine kurulan tatlı makineleri lokmayı dökerken, kızgın yağda pişirilerek çıtır hale getiriliyor. Daha farklı lezzet katmak isteyenler tatlı üzerine dövülmüş ceviz ya da Antep fıstığı serperek soğuk içecekle birlikte servis ediyorlar. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan lokma tatlısı iftara yakın saatlerde satışa sunuluyor.
Haber: Sebahattin KAPLAN