C vitamini bakımından zengin olduğundan yüksek oranda antioksidan içerir. Bu sayede kan basıncını düzenler. Böylece yüksek tansiyon riskini azaltır.
– Polifonel maddesi vücuttaki kanserli hücrelerin sayısını azaltır ve tümör oluşmasını engeller.
– Doğal şeker içerdiğinden kandaki glikoz oranını da dengeler ve böylece diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir besindir.
– Özellikle kış aylarında yaygın olan virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden üst solunum yolu hastalıklarına yakalanma oranını düşürür.
– Vücuttaki toksinleri idrar yolu ile atar. Bağırsak ve midedeki zararlı bakteri sayısını da azaltarak bu organların sağlıklı çalışmasını destekler.
– Dermis tabakasındaki deforme hücreleri yenileyerek cilde parlak ve sağlıklı bir görünüm verir.
– İçerdiği pektin ve laktasif maddeleri ishal görevi görerek bağırsaklardaki parazitleri azaltarak kabızlığın yaşanmasını engeller.
– Uyumadan iki saat önce bir bardak kuşburnu tükettiğinizde hem rahat bir uyku uyumanızı destekler hem de gece kendini yenileyen hücrelerin daha sağlıklı yenilenmesine yardımcı olur.
– Uzmanlar kuşburnundan yapılan çaydan günde iki defa tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Kuşburnu birçok şekilde tüketilir ancak en yaygını çay olarak tüketilmesidir. Kaynamış bir litre suyun içerisine 3 kaşık kuşburnu atınız. 10 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan alınız. Farklı tatlarla denemek istiyorsanız bir tatlı kaşığı kuru nane ya da bir tatlı kaşığı ebegümeci ekleyerek tüketebilirsiniz.
Haber: Haber Merkezi