5 adet çam kozalağı geniş bir tencereye konur. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Bu halde 24 saat boyunca bekletilir. Ardından tencere ocağa alınarak yarım saat kaynatılır. Yumuşayan çam kozalakları suyun içinden çıkarılır. İçine birkaç yemekkaşığı bal ilave edilir. Hazırlanan çam kozalağı şurubu arzu edildiğinde içilebilir. Günlük tüketimi bir çay bardağı ile sınırlı olmalıdır.
ÇAM KOZALAĞI ŞURUBUNUN FAYDALARI • Kozalak şurubu, astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahiptir. • Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur. • Kozalak şurubu; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur. • Mikroplara karşı vücudun dinç kalmasını sağlar. • Metabolizmayı düzene sokar, uyku sorunlarının üstesinden gelir. • Kozalak şurubunun sakinleştirici etkisi vardır, stresli anlarda tüketilebilir.
Haber: Sebahattin KAPLAN