SON DAKİKA
hava
Google News

ERZİNCAN KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ TOPLANTISI

Son Güncelleme :

15 Ocak 2022 - 14:54

/ 1.167 views kez okundu.
reklam
ERZİNCAN KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ TOPLANTISI
reklam

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönümü nedeniyle 7-13 Şubat 2022 tarihleri arasında içinde birçok etkinliğin yer alacağı “Kültür ve Sanat Günleri” düzenlenecek. Etkinlikler için Erzincan Valiliği başkanlığında Lansman Toplantısı düzenlendi.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönümü nedeniyle 7-13 Şubat 2022 tarihleri arasında içinde birçok etkinliğin yer alacağı “Kültür ve Sanat Günleri” düzenlenecek. Etkinlikler için Erzincan Valiliği başkanlığında Lansman Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb, Vali Yardımcıları, basın temsilcileri ve etkinlik komitesi üyeleri katıldı.

Lansman Toplantısında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Etkinlik sunumu çerçevesinde program akışı ve katılım detayları ele alındı. Etkinlik afişi ve afişler hakkında basın mensupların görüş ve önerileri alındı.

Toplantıda konuşan Vali Mehmet Makas etkinlikler hakkında bilgi verdi. Vali Makas konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Etkinlik öncelikle Erzincan’ın kurtuluşunun 104. Yıldönümü münasebetiyle Erzincan Safarisi etkinliği olarak planlandı. Etkinlik Erzincan merkezde gerçekleşecek. Daha önce ilçeler bazında Foto Safari olarak yapıldı ama bizde bunu Foto Maraton olarak değerlendirdik. Foto Maraton adı altında bir bölüm ekledik. 104. Yıldönümü onuruna yapılacak olan “Kültür ve Sanat Günleri” halktan gelen talepler doğrultusunda yapıldı. Bu nedenle desteklerini esirgemeyen başta Ak Parti Genel Başkan vekili ve Son Başbakan Binali Yıldırım’a ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Etkinlik amacıyla biz bir komite oluşturduk. Sayın Binali Yıldırım’ın onursal başkan ve bakanlarımızın da onursal üyeler olarak yer aldığı destek ve icazetlerini aldık. Yapılacak bu etkinlikte herhangi bir kamu kaynağı yok. Tamamen sponsorlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. En büyük sponsorumuz ise Halk Bankasıyla birlikte bölgedeki işadamları, belediye ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin destekleri olacak. Milletvekillerinin de destekleri var. Komite adına hepsine teşekkür ediyorum. Etkinlik ses getiren bir faaliyet olacak. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nden 5000 Erzincanlı öğrenci olacak. Ayrıca diğer şehirlerden Erzincanlı öğrenciyi buraya çağıracağız. Şayet pandemiden dolayı bir kapanma durumu olmazsa etkinlik gerçekleşecek. Hava uçuşları yapılacak. Herhangi bir hava muhalefeti gibi bir durum karşısında iki güne ertelenebilir. Ayrıca Milletvekili Süleyman Karaman’ın girişimleriyle Buharlı Lokomotif kalkacak ve İliç’in Bağıştaş durağı arasında bir Foto Maraton olacak.”

Ardından bir sunum gerçekleştiren Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak etkinliğin içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konak Foto Maraton Yarışması için 410 başvuru yapıldığını 40 başvurunun da yurt dışından yapıldığını bu anlamda sayısı 500 olan bir Türkiye rekorunun kırılabileceğini belirtti. 4 gün boyunca etkinlik süresince fotoğraf sanatçılarının fotoğraf çekimleri gerçekleşeceğini belirten Konak ayrıca yapılan müracaatlar sonucunda Erzincan Valiliği tarafından konaklama hizmeti verileceğini belirtti.

Toplantı görüş alışverişiyle devam etti. Etkinlikte yerel yazarların stantları yer alacak. 30 Erzincanlı yazarın stantları bulunacak. 26 Ocak-30 Ocak 2022 tarihleri arasında 1500 m2’lik bir alana ısıtıcılı bir çadır kurulacak. Yayınevleri davet edilecek. Etkinlik süresinde sanatçı Oğuzhan Koç ve Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır konserleri verilecek. Etkinlikte senfoni, Mehter Takımı konseri, Ordu Bandosu konseri, âşıklar ve sanatçıların katılımıyla bir müzik sunumu olacak. Program Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezinde yapılacak. Programlara devlet tiyatroları da davet edildi. Ayrıca burada 2 ayrı Tiyatro oyunu sergilenecek. Erzurum Devlet Tiyatrosunun “Eskicinin Tazesi” ve Trabzon Devlet Tiyatrosunun “Kuyucaklı Yusuf” adlı tiyatrosu sahne alacak. Etkinliğe katılım ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleşecek. Bu manada Erzincanlılar sanata doyacak. 13 Şubat 2022 günü Türk Yıldızları gösterisi yapılacak. Ayrıca Snowboard Türkiye Şampiyonası Ergan Dağında yapılacak. 13-14 Şubat’ta Mevlid-i Şerif programı verilecek. Halk oyunları ve danslar yer alacak. Erzincan Dörtyolda yapılacak etkinliklerde yerel sanatçıların katılacağı bir program olacak. 13 Şubat 2022 günü bu etkinliklerin final günü olacak. Etkinlik komitesi adına davetiyeler oluşturulacak ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

Toplantıda konuşan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman düzenlenecek olan Kültür festivalinin Erzincan’ın tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.  Karaman konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Erzincan’ımıza hayırlı olsun. Bu bizim için bir birliktelik oluşturacak. Her şey Erzincan için. Erzincan bir kış günü sokağa çıksın. Etkinlikler sponsorlarla yapılan bir iş. Buharlı lokomotif işini de bu etkinliğe dahil ettik. Valiliğimiz ve bakanlarımızla görüşmeler yaptık. Erzincan’da insanların dikkatini çeken çok güzel fotoğraflar var. Erzincan’da değişik bir sanat etkinliği olacak. Başarırsak iyi olacak. Bu festival Erzincan’ın gelişimi açısından önemli olacak.”

Ardından konuşan EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent teşekkür ederek; “Etkinlik öğrencilerin istekleriyle oluşturuldu. Öğrencilerle buluştuğumuz günlerde sık sık bunları dile getirdiler. Bu etkinlik hem Erzincanlı hem de dışarıdan gelen öğrenciler için bir hizmet olacak.” İfadelerine yer verdi.

Toplantı düşünce, görüş ve öneriler alınması ardından sonlandırıldı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.