Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, hissedilir sıcaklıkları 37 dereceye kadar yükseldiği Erzincan’da sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erten yaşanan sıcaklıklarda tarımda sulamanın doğru yapılmasının önemine değindi.
Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, hissedilir sıcaklıkları 37 dereceye kadar yükseldiği Erzincan’da sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erten yaşanan sıcaklıklarda tarımda sulamanın doğru yapılmasının önemine değindi. Erzincan’da yaz mevsiminde özellikle geldiğimiz Temmuz ayında sıcak günlerin yaşanmasıyla birlikte, sebze ve meyve gibi ürünlerinde su isteği artamaya başladı. Hafta da bir su ihtiyacı olan ürünlerin 3 günde bir yapılması gerektiğine dikkat çeken Erten, özellikle kavun ve karpuz da şeker oranı dengesi için sulamanın doğru yapılması gerektiğini ifade etti.
Sulama arzının artmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, aşırı sıcaklarda sulamanın ürünler için önemli olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi ; “Havaların çok ciddi ısınmasıyla ve gece, gündüz sıcaklık farkının artmasıyla sulama miktarını arttırmamız gerekiyor. Ürünlerimizde bir hafta yaptığımız sulamalarımızı biraz daha indireceğiz. Özellikle domates, biber, patlıcan sulamalarımızı mümkünse 3 günde bir, salatalığa her akşam, sebze grubunun diğer grupları olan karpuz, kavun grubunda da sulamayı arttırmalıyız ama dikkatli vererek de ürünlerdeki şeker oranının lezzetini azaltacaktır. Kavun ve karpuz da sulamayı minimum alırken diğer ürünlerde arttırarak ürünlerimizin sulamasını bu şekilde yapmalıyız.”