DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

AŞIRI SICAKLIK NEDENİYLE SULAMA ARZI ARTTI

Son Güncelleme :

15 Temmuz 2022 - 18:39

/ 183 views kez okundu.
reklam
AŞIRI SICAKLIK NEDENİYLE SULAMA ARZI ARTTI
reklam

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, hissedilir sıcaklıkları 37 dereceye kadar yükseldiği Erzincan’da sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erten yaşanan sıcaklıklarda tarımda sulamanın doğru yapılmasının önemine değindi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, hissedilir sıcaklıkları 37 dereceye kadar yükseldiği Erzincan’da sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemine dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erten yaşanan sıcaklıklarda tarımda sulamanın doğru yapılmasının önemine değindi. Erzincan’da yaz mevsiminde özellikle geldiğimiz Temmuz ayında sıcak günlerin yaşanmasıyla birlikte,  sebze ve meyve gibi ürünlerinde su isteği artamaya başladı. Hafta da bir su ihtiyacı olan ürünlerin 3 günde bir yapılması gerektiğine dikkat çeken Erten, özellikle kavun ve karpuz da şeker oranı dengesi için sulamanın doğru yapılması gerektiğini ifade etti.

Sulama arzının artmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, aşırı sıcaklarda sulamanın ürünler için önemli olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi ; “Havaların çok ciddi ısınmasıyla ve gece, gündüz sıcaklık farkının artmasıyla sulama miktarını arttırmamız gerekiyor. Ürünlerimizde bir hafta yaptığımız sulamalarımızı biraz daha indireceğiz. Özellikle domates, biber, patlıcan sulamalarımızı mümkünse 3 günde bir, salatalığa her akşam, sebze grubunun diğer grupları olan karpuz, kavun grubunda da sulamayı arttırmalıyız ama dikkatli vererek de ürünlerdeki şeker oranının lezzetini azaltacaktır. Kavun ve karpuz da sulamayı minimum alırken diğer ürünlerde arttırarak ürünlerimizin sulamasını bu şekilde yapmalıyız.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.