DOLAR 32,4073 % -0.08
EURO 34,6488 % -0.53
GRAM ALTIN 2.391,23 % -1,80
ÇEYREK A. 3.909,66 % -1,80
BITCOIN 60.174,37 -4.498
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

SAĞLIKTA BEYAZ REFORM DÖNEMİ BAŞLADI

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2022 - 13:41

/ 399 views kez okundu.
reklam
SAĞLIKTA BEYAZ REFORM DÖNEMİ BAŞLADI
reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımında “Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi.” İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımında “Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi.” İfadelerini kullandı. Koca yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Resmi Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna ‘beyaz reform’ diyoruz. Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustos’a bırakıyoruz.” Koca, “Performansa göre Ek Ödeme Yönetmeliği”nin yürürlükten kaldırıldığını vurguluyarak ödül ve teşvik esaslı yeni bir modele geçildiğini belirtti.

Peki Sağlıkta ‘’Beyaz Reform’’ Nedir?

Yapılan yeni düzenleme ile sağlık çalışanlarının aylığı, memur maaşı, sabit ödeme ve taban ödemesinden oluşacak. Eğitim kliniği başarısına göre asistanlara pozitif ayrımcılık yapılacak. Mesai sonrası görev yapan asistan hekimler ve hekim dışı personel ek ödemeden yararlanabilecek.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.