SON DAKİKA
hava
Google News

TERCAN’IN YÖRESEL LEZZETLERİNE DOYUM OLMUYOR

Son Güncelleme :

30 Ağustos 2024 - 16:03

/ 302 views kez okundu.
reklam
TERCAN’IN YÖRESEL LEZZETLERİNE DOYUM OLMUYOR
reklam

8/24 Erzincan tanıtım günlerinin sonuna yaklaşırken 30 Ağustos Cuma günü sıra Tercan İlçesinindi. Tercan’ın yöresel lezzetlerine doyum olmadı.

8/24 Erzincan tanıtım günlerinin sonuna yaklaşırken 30 Ağustos Cuma günü sıra Tercan İlçesinindi. Tercan’ın yöresel lezzetlerine doyum olmadı. Et dönerinden balına, balından patatesine kadar bütün ürünlerin yer aldığı Tercan standında, bir yiyen bir daha istedi. Hamarat kadınların yaptığı lezzetlerin de yer aldığı tanıtım gününde yöresel lezzetler sergilendi. Arıların binlerce bitkiden topladığı mahsullerle yaptığı karakovan balıyla yapılan Türkiye haritası da dikkat çekti.

Erzincan’ın sıcağında yetişmeyen patatesin daha elverişli bir ortam olan Mercan’da yetiştiğini belirten patates üreticisi patatesini şöyle tanıttı;

“Erzincan sıcak olduğu için merkezde patates yetişmiyor. Mercan’ın hava şartları patates için daha elverişli oluyor.

Ardından tanıtım günleri hakkında konuşan Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz şu ifadelere yer verdi;

Erzincan Valiliğimizin düzenlemiş olduğu ilçeler arası tanıtım günlerine katılmak üzere olarak üç belde bir ilçe olarak buradayız. Kargın beldesi, Çadırkaya Beldesi ve Mercan beldesi birlikte Erzincan Dörtyol’da standımıza tanıtım için yerleştik. Biz de burada en iyi şekilde hemşehrilerimizle birlikte buluştuk ve ilçemizin tanıtımını yaptık. Yöresel yemeklerimizden Mercan’ımızın güzel döneri, Çadırkaya’mızın Boşnak böreği, Kargın’ımızın ayran aşı ekşili çorbası. Tercan’ımızın sarması, börekleri derken çok zengin bir menüyle ilçeyi Erzincan ilimize teşvik ettik. Allah herkesten razı olsun. Hemşehrilerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Onun için Erzincan Valimize ve Tercanlı hemşehrilerimize, belediye başkanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Ardından konuşan Mercan Belediye Başkanı Bayram Bilici şu ifadeleri kullandı;

“Erzincan tanıtım günleri kapsamında Erzincan Dörtyol meydanda şu anda standımızda yerimizi aldık. Bugün Cuma 30 Ağustos Erzincan’ımızın tanıtım günleri. Öncelikle bu tanıtım günlerinin Erzincan’da yapılmasını yapılması noktasında iyi bir karar vermiş olan Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.”

Ardından konuşan Çadırkaya Belediye Başkanı Sait Durgun şu ifadelere yer verdi;

“Erzincan’ımızın güzide ilçesi tarihiyle, şanıyla, her zaman, her daim anılması, gereken noktada, Tercan’ımızın Erzincan’daki tanıtım günlerinde bizi bu güzel günlerde yalnız bırakmayan Tercan’ın beldeleriyle, köyleriyle bütün hemşehrilerimize sizlerin nezdinde çok teşekkür ediyoruz. Tercan’ımız hakikaten Erzincan’ın tarihi bir ilçesi olarak her zaman kendini göstermiş, göstermeye devam ediyor. Biz o yöredeki belediye başkanları olarak, Sayın Başkanlarımızın da ifade ettiği gibi her canımızın layık olduğu yerde her zaman temsil etmeye, tanıtmaya Tercan’ımızı bir tık daha ileri taşımanın hevesi ve gayreti içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Son olarak konuşan Kargın Belediye Başkanı Adem Güneş şu ifadeleri kullandı;

“Bugün Erzincan’ımızı tanıttık. Köylerimizi tanıttık. Erzincan’ımızın tarihini tanıttık. Yöresel ürünlerini tanıttık. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.