SON DAKİKA
hava
Google News

TÜRKİYE’NİN BM’DE GÜÇLENEN VARLIĞINA ERZİNCAN’DAN TAM DESTEK

Son Güncelleme :

28 Eylül 2024 - 11:26

/ 58 views kez okundu.
reklam
TÜRKİYE’NİN BM’DE GÜÇLENEN VARLIĞINA ERZİNCAN’DAN TAM DESTEK
reklam

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılımını ve gerçekleştirdiği diplomatik temasları değerlendiren bir basın açıklaması yaptı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılımını ve gerçekleştirdiği diplomatik temasları değerlendiren bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Karaman, Erdoğan’ın Türkiye’nin küresel meselelerdeki duruşunu ve taleplerini kararlılıkla dile getirmesinin ulusal çıkarlar açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

ERDOĞAN’IN BM MESAJLARI

Süleyman Karaman açıklamasında, “Cumhurbaşkanımızın BM Genel Kurulu’ndaki konuşması, Türkiye’nin uluslararası sahnede daha adil bir dünya düzeni arzusunu güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. ‘Dünya beşten büyüktür’ mesajı, sadece bir slogan değil, aynı zamanda küresel adalet ve eşitlik çağrımızdır” ifadelerine yer verdi.

DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Karaman, Erdoğan’ın New York’ta gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle Türkiye’nin diplomatik ilişkilerini daha da güçlendirme yönünde önemli adımlar attığını vurgulayarak, “Bu görüşmeler, ülkemizin uluslararası arenada daha etkili bir şekilde temsil edilmesi açısından son derece değerlidir” dedi.

DAİMİ ÜYELİK ÇABALARI

Ayrıca Karaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde daimi üyelik çabalarına yaptığı vurguya dikkat çekerek: “Cumhurbaşkanımızın bu hedef doğrultusunda sergilediği üstün çaba ve liderlik, uluslararası sistemde hak ettiğimiz yeri almamız için önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

GELECEK HEDEFLERİNE DESTEK

Açıklamasının sonunda, Süleyman Karaman, bu önemli platformda Türkiye’nin menfaatlerini kararlılıkla savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederken, “Erzincan ve Türkiye için daha iyi bir gelecek inşa etme yolunda liderimizin arkasındayız ve destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Karaman, bu tür uluslararası katkıların Türkiye’nin uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağına inandığını belirtti.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.