DOLAR 32,2861 % 0.09
EURO 34,7768 % 0.21
GRAM ALTIN 2.402,96 % 0,40
ÇEYREK A. 3.928,84 % 0,40
BITCOIN 61.676,28 -1.487
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

ANAÇ KOYUN KEÇİ DESTEKLERİ İÇİN SON TARİH 1 ARALIK

Son Güncelleme :

27 Kasım 2023 - 15:42

/ 180 views kez okundu.
reklam
ANAÇ KOYUN KEÇİ DESTEKLERİ İÇİN SON TARİH 1 ARALIK
reklam

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 2023 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi için sürenin azaldığı belirtiliyor. Destekleme için Erzincan İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye yetiştiricilerin 01 Aralık 2023 tarihine kadar müracaatlarını tamamlamaları gerektiği ifade ediliyor.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 2023 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi için sürenin azaldığı belirtiliyor. Destekleme için Erzincan İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye yetiştiricilerin 01 Aralık 2023 tarihine kadar müracaatlarını tamamlamaları gerektiği ifade ediliyor. 26 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılık destekleri kapsamında uygulama tebliği Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Buna göre 3/11/2023 tarihi itibarıyla TÜRKVET’ten KKBS’ye aktarılan kayıtlarda 15/8/2022 ve öncesi doğan dişi koyun ve keçi için yapılan destekleme başvurularının üyesi oldukları damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine dilekçe ile 1/12/2023 tarihine kadar başvurması gerekiyor. İlgili Resmi Gazete’deki yazıya göre şu bilgilendirmeler yapılıyor;

Anaç Koyun Ve Keçi Desteklemesi                                          

Anaç koyun ve keçi desteklemesi, aşağıda belirtilen şartlara ve kurallara göre yapılır:

  1. a) Desteklemeden yararlanacak anaç koyun ve keçiler 15/8/2022 ve öncesi doğmuş olmalıdır.
  2. b) Yetiştirici, damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olmalıdır.
  3. c) Anaç koyun ve keçiler, küpelenmiş ve yetiştirici adına TÜRKVET’te kayıtlı olmalıdır.

ç) Desteklemelerde, 3/11/2023 tarihinde TÜRKVET’ten KKBS’ye aktarılan yedekteki kayıtlar üzerinden il/ilçe müdürlüklerince işletmede, süresi içerisinde, yerinde yapılan tespitler esas alınır.

  1. d) Göçer hayvancılık yapanlar hariç, farklı illerde birden fazla işletmesi olan yetiştiriciler, her bir işletmesinin bulunduğu ilde ayrı ayrı başvuruda bulunmalıdır.

(2) KKBS’de kesin icmale aktarılan anaç küçükbaş hayvanlardan saf ırk Tiftik (Ankara) keçilerine Kararda belirtilen tutarda ilave destek verilir.

(3) Başvuru yeri, şekli ve zamanı:

  1. a) Yetiştiriciler (göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler dahil), üyesi oldukları damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine dilekçe ile 1/12/2023 tarihine kadar başvurur. Birlik, 3/11/2023 tarihinde TÜRKVET’ten KKBS’ye aktarılan yedekteki kayıtları esas alır.
  2. b) Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birlikleri, başvurularını aldıkları yetiştiricilerin kişi, işletme ve hayvan bilgilerinin doğruluğunun (aktif/pasif durumu, vergi numarası, T.C. kimlik numarası, sahiplik bilgisi, anaç hayvan sayısı ve benzeri) kontrolünü TÜRKVET’ten yaparak hatalı veya eksik kayıtların olması durumunda il/ilçe müdürlüklerine bildirerek TÜRKVET’te gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlar.
  3. c) Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birlikleri almış oldukları başvuruları 1/12/2023 tarihine kadar KKBS’ye kaydeder ve KKBS’den aldıkları üyelerinin isim ve işletme bilgilerini içeren listeleri 8/12/2023 tarihine kadar il/ilçe müdürlüğüne iletir.

ç) Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birlikleri başvuru listelerindeki bilgilerin doğruluğundan sorumludur. Başvuru listesinde olmayan yetiştiriciler desteklemeden faydalandırılmaz.

(4) Başvuruların değerlendirilmesi, tespitler, itiraz ve icmallerin düzenlenmesi:

  1. a) Destekleme başvurusu yapılan hayvanların, 3/11/2023 tarihinde TÜRKVET’ten KKBS’ye aktarılan yedekteki kayıtlar esas alınarak il/ilçe müdürlükleri tarafından işletmede yerinde tespitleri yapılır.
  2. b) Göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler, gittikleri yerin il/ilçe müdürlüğüne tespit için, belirtilen süre içerisinde başvurur.
  3. c) Başvuruda bulunan yetiştiricilerin hayvanlarının 3/11/2023 tarihi sonrasında il/ilçe müdürlüğünün yapacağı yerinde kontrol tarihine kadar geçen süre içerisinde aynı il sınırları içerisindeki işletme/işletmelerinde olması zorunludur.

ç) 3/11/2023 tarihinden sonra il/ilçe müdürlüklerince düzenlenmiş olan veteriner sağlık raporları yerinde tespit olarak kabul edilir.

  1. d) İl/ilçe müdürlükleri tarafından tespitlerin bitimini müteakip icmal-1 listeleri KKBS’den alınarak 10 gün süre ile il/ilçe müdürlüğünde askıya çıkarılır. Askı başlangıç ve bitimi tutanağa bağlanır.
  2. e) Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise kamu aleyhine olan hâller hariç, bilgiler doğru kabul edilir. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmaz ve herhangi bir hak doğurmaz.
  3. f) İtirazlar, il/ilçe müdürlüklerine yapılır ve askı süresi bitiminden itibaren 10 gün içerisinde il/ilçe müdürlüklerince değerlendirilerek karara bağlanır. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmaller kesinleşmiş kabul edilir.
  4. g) Desteklemeye esas KKBS’den alınan icmal-2 listesi ilçe müdürlüklerince onaylanır ve 2 gün içerisinde il müdürlüğüne gönderilir.

ğ) İl müdürlükleri tarafından ilçelerden gelen icmal-2’ler kontrol edilir. Ödemeye esas olmak üzere icmal-3 listesi onaylanarak en geç 2 gün içerisinde HAYGEM’e gönderilir.

(5) Göçer yetiştiricilerin anaç koyun ve keçilerine Kararda belirtilen ilave destekleme işlemleri aşağıda belirtilen şartlara ve kurallara göre yapılır:

  1. a) Anaç koyun ve keçi desteklemeleri kesin icmal işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, göçer yetiştiricilerin il/ilçe müdürlüklerince düzenlenmiş veteriner sağlık raporlarında yer alan desteklemesi uygun görülen anaç koyun ve keçilerinin KKBS’de ilgili modüle kaydı gerçekleştirilir.
  2. b) Söz konusu veteriner sağlık raporlarının bir nüshası yerinde tespit tutanağına eklenir.
  3. c) Ödemeye esas icmal işlemleri Bakanlıkça belirlenir.

(6) Anaç koyun ve keçi desteklemesi ile ilgili diğer hususlar şunlardır:

  1. a) Destekleme icmallerinin hazırlanması, askıya çıkartılması, gönderilmesi ve ödeme ile ilgili çalışma takvimi HAYGEM tarafından belirlenir.
  2. b) Desteklemede kullanılacak başvuru dilekçeleri, birlik başvuru listeleri ve icmal listeleri KKBS üzerinden yayınlanır.
  3. c) Çanakkale ili Gökçeada ilçesinde serbest küçükbaş hayvancılık yapılması nedeniyle hayvan tespitleri il müdürlüğünce belirlenen süre içerisinde yapılır.
reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.