DOLAR 32,2289 % -0.05
EURO 34,6644 % -0.06
GRAM ALTIN 2.394,18 % 0,04
ÇEYREK A. 3.914,48 % 0,04
BITCOIN 61.272,20 -1.478
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

ANİDEN DÜŞEN HAVA SICAKLIKLARI “KULAK-BURUN-BOĞAZ” HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Son Güncelleme :

01 Ekim 2022 - 14:55

/ 440 views kez okundu.
reklam
ANİDEN DÜŞEN HAVA SICAKLIKLARI “KULAK-BURUN-BOĞAZ” HASTALIKLARINI TETİKLİYOR
reklam

Sonbahar mevsimi ile birlikte hava sıcaklıklarında yaşanan düşün ardından aniden kış ikliminin etkili olduğu Erzincan’da Kulak-Burun-Boğaz rahatsızlıklarında artış yaşanmasına neden oldu. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Salcan; “Mevsimsel geçişler polikliniğimizin en yoğun olduğu zamanlardır.” dedi.

Sonbahar mevsimi ile birlikte hava sıcaklıklarında yaşanan düşün ardından aniden kış ikliminin etkili olduğu Erzincan’da Kulak-Burun-Boğaz rahatsızlıklarında artış yaşanmasına neden oldu. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Salcan; “Mevsimsel geçişler polikliniğimizin en yoğun olduğu zamanlardır.” dedi. Doç. Dr. İsmail Salcan, sonbahar aylarının Kulak-Burun-Boğaz polikliniklerinin dolup taştığı zamanlar olduğunu belirttiği konuşmasında; “Bu alerjik rinit dediğimiz yani hastanın hapşırması, burun kaşıntısı, kulak kaşıntısı, gözlerde yaşarma, kişinin kendisini sanki grip olmuş gibi hissetmesi, özellikle burundan nefes almasında sıkıntı çekmesi gibi hadiseleri olan hastalar bizlere başvuruyor.” dedi.

Bu şekilde rahatsızlıkların medikal tedavilerle rahatlıkla tedavi edildiğini belirten Doç. Dr. İsmail Salcan, Sonbahar aylarında özellikle mevsim değişiklikleri nedeniyle artış olduğunu ve özellikle Kulak iltihabı, Sinüzit, Bademcik iltihapları hastalıklarında mevsimsel değişiklik nedeniyle artış gösterdiğini belirtti.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okulların başlamasıyla birlikte kalabalık ortamlardan dolayı çocukların birbirlerinden hastalık kaptığını belirten Doç. Dr. İsmail Salcan, özellikle yeni kreşe başlayan çocuklarda çok sık bademcik enfeksiyonu ve sinüzit hastalıklarına oldukça fazla rastlandığını belirtti. Salcan açıklamasında; “Bunun nedeni anneler çocuklarını bir kapsül içerisinde büyütüyorlar. Açıkçası çocuk 6 yaşına kadar kapsül içerisinde büyüyor. Sadece besleniyor, hiçbir mikropla karşılaşmıyor, dışarıdan toprakla muhatap olmuyor, hiçbir mikropla karşılaşmadığı içinde çocuğun bağışıklık sistemi belli bir noktaya kadar değişmiyor. Doğrudan okula başladığı gibi mikropla karşılaşıyor ve sıklıkla hastalanmalar oluyor. Çocuğun dışarıda oynuyor olması, toprakla bir münasebeti varsa bu çocuklarımızın bağışıklık sistemleri daha güçlü oluyor. Kapsül tabir ettiğimiz ev içi ortamında yetişen çocuklarda bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediğinden sıklıkla polikliniğimize başvuruyorlar.” İfadelerine yer verdi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.